Elintarvikealan perustutkinto, elintarviketeknologian osaamisala
Ammattilaiseksi elintarvikealalle!
Elintarvikkeiden valmistajana työskentelet hygienisissä tiloissa vastuullisena toimijana osana elintarvikkeiden valmistusprosessia. Valmistat, pakkaaat ja varastoit elintarvikkeita, kuten ruokavalmisteita, makeisia tai juomia. Myös laadunvalvonta kuuluu työtehtäviisi.
Mihin työllistyn?
Elintarvikkeiden valmistajana työskentelet joko isossa elintarvikelaitoksessa tai pienessä elintarvikealan yrityksessä tuotannon, laadunvalvonnan tai pakkaamisen tehtävissä.
Sovellunko alalle?
Elintarvikealan työntekijältä vaaditaan tarkkaavaisuutta, huolellisuutta ja keskittymiskykyä. Varsinkin suuremmissa laitoksissa työ edellyttää sopeutumista koneen ja urakkatyön rytmiin ja vauhtiin.
Terveydellisiä esteitä ovat jauhoallergia ja astma. Lisäksi on kiinnitettävä huomiota tuki- ja liikuntaelinsairauksiin ja ihottumiin.
Koulutuksen sisältö
Opintojen aikana tutuksi tulevat muun muassa:
- Elintarvikeprosessit ja elintarvikkeiden valmistus
- Myymälä- ja pakkaustoiminnot
- Varastointi- ja lähettämötoiminnot
Tutustu tutkinnon perusteisiin
Opintojen kustannukset
Opetus on maksutonta. Opiskelukustannuksia tulee työvaatetuksesta, työvälineistä, oppimateriaalista ja opiskeluvälineistä.
Jatkuva haku
Sinulla on jo ammatti tai olet hakemassa yhteishaun ulkopuolella.
Hae jatkuvassa haussa oleviin perustutkintoihin tästä!
Yhteishaku
Yhteishaku ammatillisiin tutkintoihin ja Valmaan 23.2.–23.3.2021.
Oppisopimus
Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!
Ota yhteyttä