In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Matkalla muutokseen -valmennus

Jaa

Matkalla muutokseen -valmennus

Oletko elämässäsi muutosvaiheessa? Kaipaatko vahvistusta omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen arjen pyörteissä? Onko tavoitteenasi palata työelämään tai etsitkö uutta suuntaa urallesi?

Kesäyliopisto järjestää ainutlaatuisen maksuttoman valmennuksen, jossa keskitytään Sinun hyvinvointiisi ja tulevaisuuden suunnitelmiisi. Koulutuksessa tukenasi ovat oma hyvinvointivalmentaja sekä uraohjaaja ja lisäksi valmennuksessa vierailee innostavia huippuasiantuntijoita.

 Valmennus on osallistujille maksuton.

Aika ja paikka:
29.3.-8.5.2022 (6 viikkoa)
tiistai, keskiviikko ja torstai klo 10–14
Kirkkokatu 25b, Joensuu. Vaihtuvat vierailu- ja ulkoilupaikat.

// Koulutus on peruttu. Jätä yhteystietosi kesäyliopistolle sähköpostitse (kesayliopisto@riveria.fi) mikäli olet kiinnostunut koulutuksesta. Otamme yhteyttä mikäli vastaava koulutus järjestetään myöhemmin uudelleen.

Kenelle?
Sinulle, joka olet suuntaamassa lähitulevaisuudessa esimerkiksi perhevapaalta kohti työelämään tai opintoja tai haet uutta suuntaa työuralle.

Valmennuksen sisältö:
Valmennus koostuu hyvinvointivalmennuksesta, uraohjauksesta ja huippuasiantuntijoiden lyhyistä koulutuksista. Valmennuksen teemoja on mm. muutokset elämässä, oman näköinen työelämä, arjen- ja ajanhallinta, palautuminen ja oman elinvoiman tukeminen sekä työnhaussa erottuminen.

Valmennuksen aikana mietitään omaa hyvinvointia ja sen eri osatekijöitä ja saat konkreettisia työkaluja kuinka omaa hyvinvointia voi edistää. Samalla valmennuksen aikana mietitään omia tulevaisuuden suunnitelmia: tutustutaan koulutus- ja työllistymismahdollisuuksiin ja tehdään konkreettinen suunnitelma seuraaviin askeleisiin.

Toteutus:
Ryhmä- ja yksilöohjausta, vierailuja, tutustumiskäyntejä ja harrastuskokeiluja. Valmennuksessa käytetään toiminnallisia toteutustapoja: aiheita käsitellään mm. lempeän liikunnan lomassa, uusia tuulia haetaan luonnonhelmassa ja kokemuksia vaihdetaan yhteisen eväshetken äärellä.

TÄRKEÄÄ TIETOA:

Lastenhoito?
Voit hakea hoitopaikkaa lapselle koulutuksen ajaksi. Hae paikkaa Joensuun kaupungilta viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutusta. Lisätietoja www.joensuu.fi/varhaiskasvatus

Turvallisuus
Toimimme korona-aikana turvallisesti ja noudatamme voimassa olevia turvallisuussuosituksia.

Hae koulutukseen viimeistään 13.3.2022:

Internetissä lomakkeella: bit.ly/matkallamuutokseen
Sähköpostitse: kesayliopisto@riveria.fi

Lisätietoja: kesayliopisto@riveria.fi // 013 244 2540

Koulutuksen järjestää Riveria kesäyliopisto Opetus ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella: Kesäyliopisto työllistyvyyden edistäjänä

 

Asiantuntijoiden koulutuspäivät

Torstai 31.3.2022 klo 10–14, lähikoulutus
Opettaja, työyhteisökouluttaja Sirpa Liuska

Maailma ympärillämme muuttuu ja haastaa meitä pois tutusta ja turvallisesta. Onko sitten muutos uhka vai mahdollisuus. Minkälaisista asioista unelmoit? Oletko valmis muuttumaan? Jokainen meistä kokee muutokset hyvin eri tavoin. Osalle muutos on toivottua ja odotettua, kun taas osa nauttii elämästä, jossa muutoksia on vähän. Muutoksen voi myös nähdä ja kokea mahdollisuutena tehdä jotain uutta tai uhkana asioista, joihin itse ei voi vaikuttaa. Mikä on asenteeni ja pystynkö sitoutumaan eteen tulevaan. Kestänkö epävarmuutta, hetkellistä kaaosta ja entä jos en onnistu heti tässä ja nyt? Muutos tarvitsee aikaa ja se vaatii toistoja sekä totutusta pois oppimista.

Päivän aikana pohditaan yhdessä muutokseen liittyvä asioita ja tehdään erilasia harjoituksia. Tunnistetaan, miten henkilökohtaisesti suhtaudun muutokseen ja hyväksytkö, että mahdollisesti entinen aika ei palaa. Entä, mikä on sinun tapasi lähestyä muutosta, ja mitkä asiat tekevät sinulle muutoksesta haastavan tai parhaan mahdollisen? Tehdään henkilökohtaisen kehityssuunnitelman ensimmäiset askeleet.

Tiistai 5.4.2022 klo 10–14, verkkokoulutus
Onnellisen työelämän rakentaja, KM, Uravalmentaja Riikka Pajunen

Työ on äärimmäisen tärkeä osa elämää. Oman työelämän johtaminen on avain onnellisuuteen. Epäsopiva työ kuormittaa valtavasti ja aiheuttaa usein myös ikäviä fyysisiä oireita. Ehkä olet haaveillut muutoksesta, mutta erehtynyt kuuntelemaan sisäistä kriitikkoasi, joka sanoo, ettet pysty, ei kannata, et osaa, ei siitä kuitenkaan mitään tule. Älä usko tätä lannistajaa!

Koulutuksen tavoitteena on…

 • Herätellä, pysähtyä ja antaa hyvät käytännön eväät oman näköisen (työ)elämän luomiseen
 • Antaa jokaiselle uusia ajatuksia ja työkaluja omien arvojen, vahvuuksien, osaamisen, motivaation ja unelmatyön tunnistamiseen
 • Antaa rohkeutta ajatella, mikä itselle on parhaaksi työelämässä
 • Antaa lisää energiaa ja itseluottamusta!

Teemamme yhdessä

 1. Opi menneestä ja hyväksy nykytilanteesi
 2. Arvosta itseäsi ja ota hyvinvointisi prioriteetiksi
 3. Tunnista arvosi, vahvuutesi ja intohimosi
 4. Unelmoi rohkeasti
 5. Luo omannäköistä työelämää

Jokaiseen askeleeseen kuuluu käytännön harjoituksia ja työkaluja arkeesi. Tervetuloa mukaan!

Riikka Pajunen

Missioni on nähdä jokainen suomalainen tyytyväisenä ja motivoituneena omassa työssään. Jotta siihen päästään, on intohimonani tukea kaikkia  hyödyntämään vahvuutensa ja intohimonsa ja elämään arvojensa mukaista elämää. Vastuu omasta kehittymisestä, omasta hyvinvoinnista sekä rakentava vuorovaikutus on kivijalkana valmennuksissani. Valmennukseni tunnetaan käytännöllisistä työkaluista, lämminhenkisestä ja mukaansatempaavasta ilmapiiristä ja kannustavasta ratkaisukeskeisestä otteesta. Minulla on 20 vuoden kokemus valmentamisen, HR:n ja rekrytoinnin saralta kansainvälisistä yrityksistä

Tiistai 19.4.2022 klo 10–14, lähikoulutus
Opettaja, työyhteisökouluttaja Sirpa Liuska

Ajankäyttö on itsensä johtamista ja miten yhdistämme ajan oman elämän eri tilanteisiin. Suhtautuminen aikaan ja omaan ajankäyttöön vaikuttaa myös valintoihin omassa arjessamme. Ajanhallintaa voidaan ajatella, että se on oman elämän järjestämistä siten, että voi käyttää aikaa asioihin, jotka ovat välttämättömiä, tärkeitä ja mielekkäitä. Hyvä ajanhallinta ei ole sitä, että pyrkii koko ajan saamaan tehokkaasti ja aina vain enemmän valmiiksi. Mitä on sitten ajankäytön taito ja käytänkö aikaa voimavarana viisaalla tavalla arjen eri tilanteissa. Osaanko ennakoida tai suunnitella arjen asioita sekä millaisia työvälineitä voin käyttää ajanhallintaan eri tilanteissa.

Ajanhallintaa voi aina opetella, ja jokaisen oma tapa sekä kyky hallita aikaa on aina yksilöllistä. On hyvä tunnistaa omat elämäntavat ja tehokkaan/järkevän ajankäytön esteet. Huomioida myös, että ajanhallintaan liittyy myös paljon erilaisia tunteita niin positiivisia kuin kielteisiä esim. riittämättömyys, syyllisyys, kiire ja uupumista tai onnistumisen kokemuksia, iloa ja saavutettuja tavoitteita. Laaditaan henkilökohtaisen ajankäytön hallinnan ensimmäiset tavoitteet ja askeleet.

Tiistai 26.4.2022 klo 10–14, verkkokoulutus
Psykologi, valmentaja PsM Iida Mäkikallio

Arjen kuormittavuuteen ja yksilön kykyyn palautua stressistä vaikuttaa monen eri tason tekijät työilmapiiristä henkilökohtaisiin ravintotottumuksiin. Tässä valmennuksessa keskitymme erityisesti oman jaksamisen tukemisen psykologiseen ulottuvuuteen. Tässä valmennuksessa opimme mielen taitoja, jotka tukevat omaa jaksamista ja hyvinvointia arjessa. Osallistujat oppivat rakentavia tapoja suhtautua omiin kokemuksiin ja tunteisiin, jotta he voivat reaktiivisuuden sijaan toimia tietoisesti omaa jaksamistaan tukien.

Tässä valmennuksessa osallistujat oppivat:

 • tunnistamaan itselleen tyypilliset tavat reagoida korkean kuormituksen tilanteissa ja vaikeiden tunteiden kanssa
 • saavat välineitä tunteiden ja haastavien ajatusten kohtaamiseen rakentavalla tavalla millaiset konkreettiset keinot tukevat oman mielen hyvinvointia ja toimintakykyä arjessa

Iida Mäkikallio

Iida Mäkikallio on tunnetaitoihin, ihmisten välisiin suhteisiin ja motivaatioon perehtynyt psykologi, valmentaja ja puhuja. Iida puhuu  ajatuksiaherättävästi siitä, miksi tunneäly on välttämätön taito tulevaisuuden työelämässä ja millaisin keinoin sitä voidaan kehittää. Hänellä on laaja ymmärrys siitä, mistä psykologisesti turvallinen, rohkea, luottamuksen kulttuuri syntyy ja miten sitä voidaan tukea. Iida haluaa auttaa ihmisiä matkalla kohti merkityksellistä elämää ja luoda maailmaa, jossa ihmiset rakastavat sitä mitä tekevät. Hän yhdistää ihmisosaamistaan laajempaan systeemiseen näkökulmaan organisaatioista ja soveltaa tieteellistä osaamistaan elävästi arkielämän tilanteisiin.

Tiistai 3.5.2022 klo 10–14, verkkokoulutus
Onnellisen työelämän rakentaja, KM, uravalmentaja Riikka Pajunen

Koulutuspäivän tavoitteena on miettiä kuinka työnhausta voisi tehdä helpompaa, stressittömämpää ja ja onnistuvampaa ja kuinka erottua muista työnhakijoista. Päivän aikana käydään läpi parhaat tavat toimia työnhakijana läpi työnhaun koko prosessin.

Koulutuksen tavoitteena on…

 • Antaa konkreettisia vinkkejä erottumiseen
 • Tuoda helpotusta työnhakijana toimimiseen
 • Antaa uutta virtaa ja energiaa oman unelmatyön löytämiseen
 • Käydä läpi viisi askelta harjoituksineen
 • Tärkeimmät tärpit rekrytoijan näkökulmasta

Teemamme yhdessä:

 • Tunne itsesi
 • Listaa konkreettiset vaihtoehtosi
 • Priorisoi ja keskity parhaisiin uramahdollisuuksiin
 • Valmistaudu: Tutustu alaan ja verkostoidu, hio työnhakustrategia, hakupaperit ja somekanavat kuntoon
 • Tee selkeä (piilo)työnhakukampanja – ota rohkeasti yhteyttä työnantajiin: puhelinkontaktit ja tapaamiset

Jokaiseen askeleeseen kuuluu käytännön harjoituksia ja työkaluja arkeesi. Tervetuloa mukaan!

Riikka Pajunen

Missioni on nähdä jokainen suomalainen tyytyväisenä ja motivoituneena omassa työssään. Jotta siihen päästään, on intohimonani tukea kaikkia  hyödyntämään vahvuutensa ja intohimonsa ja elämään arvojensa mukaista elämää. Vastuu omasta kehittymisestä, omasta hyvinvoinnista sekä rakentava vuorovaikutus on kivijalkana valmennuksissani. Valmennukseni tunnetaan käytännöllisistä työkaluista, lämminhenkisestä ja mukaansatempaavasta ilmapiiristä ja kannustavasta ratkaisukeskeisestä otteesta. Minulla on 20 vuoden kokemus valmentamisen, HR:n ja rekrytoinnin saralta kansainvälisistä yrityksistä

 

Matkalla muutokseen -esite