In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Irma Lehikoinen
Näyttelijäntyön koulutus

Niittylahti
Anne Keränen
Näyttelijäntyön koulutus

Niittylahti
Näyttelijäntyön koulutus

Suhtaudu intohimoisesti näyttelemiseen!

Niittylahti
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Kansanopisto > Näyttelijäntyön koulutus

Vahvista taitojasi näyttelijäntyössä

Mitä?

  • Näyttelijäntyön koulutus, jossa on monipuolinen sisältö, korkeatasoinen opetus ja ainutlaatuinen mahdollisuus myös elokuvanäyttelemisen opiskeluun.
  • Kansanopistolinja, joka valmistaa alan jatko-opintoihin tai suoraan työelämään. Sopii myös täydennyskoulutukseksi.
  • Opetus (40 op) on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun vahvistamaa opetusta. Opinnot voidaan hyväksilukea missä tahansa suomalaisessa yliopistossa, mikäli opiskelija niin haluaa ja hänen tutkinnostaan löytyy sopiva paikka opintojen hyväksilukemiselle.
  • Opinnoista peritään viikkomaksua, johon on mahdollista hakea opintotukea tai aikuiskoulutusrahaa.

Kenelle?

  • Näyttelijäntyön koulutuksiin (esim. TeAK, TaY:n teatteri- ja näyttelijäntyön koulutus (NäTy)) lisävalmiuksia hakeville
  • Kaikille näyttelijän, esiintyjän tai teatterialan töihin haluaville
  • Teatteria intohimoisesti harrastaville
  • Esiintymisrohkeuden kartuttamista haluaville

Milloin?

Syksyn 2020 koulutus alkaa 17.8.2020 ja opinnot päättyvät 29.5.2021.

Opintojen sisältö

Riveria kansanopiston näyttelijäntyön koulutuksessa opiskelet teatteri- ja elokuvatyötä: kokonaisilmaisua, läsnäoloa ja esiintymisrohkeutta tiiviissä yhteisössä. Koulutuksen sisällöt mukailevat Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ensimmäisen vuoden opintoja. Keskeisiä sisältöjä ovat teatteri- ja elokuvatieto sekä esityksellisten ja draamallisten keinojen hallinta ja tuntemus. Lisäksi opintoihin sisältyy monologia, dialogia, improvisaatiota, rytmiikkaa, nykytanssia, akrobatiaa, aikidoa ja laulua.

Lisäksi perehdyt teatteri- ja esitystekniikkaan sekä kuvaan ja ääneen, mihin antaa mahdollisuuden yhteistyö Riverian Outokummun kulttuurialan opiskelijoiden kanssa (mm. äänityö, teatteri- ja esitystekniikka, lavaste rakentaminen, tanssi). Saat roppakaupalla kokemusta yleisön ja kameran edessä olemisesta, sekä kosketuksen ohjaamiseen. Lukuvuosi vaatii ammatillista asennetta: tahtoa tehdä näyttelijäntyötä ja sitoutumista työskentelyyn ryhmässä. Koulutusta luotsaa  rautaisella ammattitaidolla näyttelijä (FIA), TeM Janne Hyytiäinen, ja lisäksi koulutuksessa opettaa useita eri alojen ammattilaisia.

Näyttelijäntyön peruskurssi 1   8 ov
Liikunta2 ov
Näyttelijäntyön perusteet 14 ov
Tanssi ja liikeilmaisu1 ov
 Improvisaatio1 ov
Elokuvakurssi 3 ov
Näyttelijäntyö työelämässä3 ov
Näyttelijäntyön peruskurssi 2 10 ov
Näyttelijäntyön perusteet 26 ov
Aikido ja näyttämöliikunta2 ov
Laulu1 ov
Liikunta1 ov
Produktio                 10 ov
Produktion harjoittelu7 ov
 Esitykset2 ov
markkinointi1 ov
Valmennus jatko-opintoihin ja työelämään3 ov
Palaute1 ov
Opintomatka1 ov
Ryhmänohjaus1 ov
 Yhteensä37 ov

Janne Hyytiäinen / näyttelijäntyön koulutuksen lehtori

Janne on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri (TeM), näyttelijä (FIA) ja on tehnyt pitkän uran eri teattereissa sekä TV- ja radioproduktioissa. Hän on näytellyt mm. Q-teatterin, Ryhmäteatterin ja Kansallisteatterin tuotannoissa. Merkittäviä valkokangastöitä ovat mm. roolit elokuvissa Klassikko ja Laitakaupungin valot. Tuorein rooli on vuodelta 2017 elokuvasta Toivon tuolla puolen. Televisiossa Janne on näytellyt mm. sarjoissa Taivaan tulet ja Helppo elämä. Opetustyön ohella hän tekee edelleen näyttelijäntöitä sekä opiskelee Teak:ssa opettajan pedagogisia opintoja.

Eveliina Pietarinen | musiikki ja laulu

Eveliina on Joensuun Konservatorion kansanmusiikin linjalta vuonna 2010 valmistunut ammattimuusikko, pääaineenaan laulu. Eve opiskelee parhaillaan Karelia-ammattikorkeakoulun kansanmusiikkilinjalla pääaineena laulu. Hän toimii myös näyttelijänä teattereissa ja säveltää ja sovittaa musiikkia teattereihin ja erinäisille kokoonpanoille.

Mira Laakkonen / tanssi ja liikeilmaisu

Mira on koulutukseltaan tanssin ja liikeilmaisun opettaja, koreografi ja tanssiterapeutti.

Esa Hirvonen / näyttämöliikunta ja aikido

Esa on aikido-opettaja, arvoltaan 5.dan ja hän on toiminut taistelukoreografina ja näyttämötaistelun sekä -liikunnan opettajana vuodesta 1998. Hän ohjaa aikidoharjoituksia ja -leirejä Joensuussa sekä muualla Suomessa ja toimii Joensuu Aikikai ry:n pääohjaajana. Esa on tehnyt taistelukohtauksia n. 150 näytelmään ja kouluttanut ammatti- sekä harrastelijanäyttelijöitä teattereilla, kouluissa sekä opistoilla. Aikido-taustansa lisäksi Esa on koulutukseltaan opinto-ohjaaja ja työskentelee lehtorina. Näyttelijäntyön koulutuksessa hän hyödyntää aikidon ideologiaa ja tekniikoita laajentaen näyttelijöiden fyysistä ilmaisua sekä valmentaen näyttelijöille taitoja näyttävien taistelu- ja liikuntakohtausten tekemiseen.

Esa Huusari / Tuottaja, Hillyfield Studios

Esa opettaa video- ja tv-tuotantoa Riveria Outokummun koulutusyksikössä ja toimii tuottajana Hillyfield Studios-tuotantoyhtiössä (epävirallinen tuotantoyhtiö, joka on perustettu Riverian yhteisprojektien tuottamista varten). Näyttelijäntyön koulutuksen elokuvakurssiin sisältyy näytteleminen vuosittain yhteistuotantona toteutetussa Hillyfield Studios:n lyhytelokuvassa. Esa tekee tuottajana yhteistyötä myös näyttelijöiden kanssa.Koulutuksessa opettaa myös muita myöhemmin ilmoitettavia vierailevia asiantuntijoita.

Lisäksi

Opiskelijoilla on käytettävissä oppilaitoksemme oppilashuollon palvelut, kuraattori, oppilaitospappi sekä terveydenhoitaja. Yhteistyö muiden alojen opiskelijoiden kanssa mahdollistaa myös esimerkiksi hyvinvointivalmentajien pitämät liikuntatunnit ja nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen opiskelijoiden pitämät seikkailu-elämykselliset tunnit, kuten seinäkiipeily.

Tavoitteet

Etenet opinnoissa sinulle henkilökohtaisesti laaditun oman oppimispolun mukaisesti aiempi kokemus ja koulutuksesi huomioiden. Tavoitteena on, että löydät oman ilmaisun ja läsnäolon näyttelijäntyössä, saat varmuutta työskentelyyn ja kehityt ammatillisesti. Tavoitteemme on myös antaa valmiuksia esimerkiksi Teatterikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston teatteri- ja näyttelijätyön koulutuksiin hakeville. Koulutus on ollut myös suora väylä näyttelijäntyön ammattiin kymmenille opiskelijoillemme. Yhteistyö esimerkiksi kaupunginteattereiden ja elokuvatuotantojen kanssa mahdollistaa sen, että näyttelijäkiinnityksiä produktioihin tehdään opiskelijoiden joukosta jo lukuvuoden aikana.

Hakeminen

Hakuaika on 3.2.–31.7.2020.

Hae koulutukseen tästä

Koulutukseen valitaan valintakokeen perusteella. Hakijat kutsutaan valintakokeeseen. Valintakokeita pidetään 27.5. sekä 6.8.2020. Opiskelijavalintoja tehdään jo ensimmäisen valintakokeen jälkeen. Kaikilta hakemuksen lähettäneiltä tarkastetaan luottotiedot.

Opintojen kustannukset ja tuet

Opiskelumaksu on 65 €/viikko. Mikäli haluat asua oppilaitoksen asuntolassa, viikkomaksu on 150 €/viikko sisältäen opetuksen, asumisen ja ruokailut.

Työssäoppimisjaksoon liittyvät matkat ovat omakustanteisia. Opetukseen sisältyvät matkat, kuten siirtymiset kuvaus- ja esityspaikoille tai mahdolliset retket kustantaa oppilaitos.

Opintoihin on mahdollista hakea Kelan myöntämää opintotukea, ja asuntolassa asumiseen opintotuen asumislisää. Aikuisopiskelijat voivat hakea myös aikuiskoulutusrahaa.

Oppilaitoksen verkostojen avulla opiskelijoiden on mahdollista työllistää itseään opintojen aikana ja jälkeen esimerkiksi erilaisiin teatteriproduktioihin tai mainoskuvauksiin.

Opiskelijatarinat

Tutustu entisten oppijoiden kokemuksiin

Elokuvakurssin lyhytelokuvatuotanto. Katso myös, mitä tapahtui kulissien takana 2018: Mistä Lampaat kertoo?

 

Elokuvakurssin lyhytelokuvatuotanto. Katso myös, mitä tapahtui kulissien takana 2017: Le Nabot – Behind the Scenes

Elokuvakurssin lyhytelokuvatuotanto. Katso myös, mitä tapahtui kulissien takana 2016: Behind the scenes – Three Line Story

Elokuvakurssin lyhytelokuvatuotanto. Katso myös, mitä tapahtui kulissien takana 2015: Making of – Vaunu15