In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Näyttelijäntyön koulutus

Suhtaudu intohimoisesti näyttelemiseen!

Niittylahti
Irma Lehikoinen
Näyttelijäntyön koulutus

Niittylahti
Anne Keränen
Näyttelijäntyön koulutus

Niittylahti
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Kansanopisto > Näyttelijäntyön koulutus

Kiinnostaako näyttelijäntyö?

Mitä?

  • Näyttelijäntyön koulutus, jossa on monipuolinen sisältö, korkeatasoinen opetus ja ainutlaatuinen mahdollisuus myös elokuvanäyttelemisen opiskeluun.
  • Kansanopistolinja, joka valmistaa alan jatko-opintoihin tai suoraan työelämään. Sopii myös täydennyskoulutukseksi.
  • Opinnoista peritään viikkomaksua, johon on mahdollista hakea opintotukea tai aikuiskoulutusrahaa.
  • Riverian kansanopistolla on yhteistyösopimus Taideyliopiston kanssa. Joitakin osia näyttelijäntyön opinnoista saa hyväksiluettua Teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston opintoihin.

Kenelle?

  • Näyttelijäntyön koulutuksiin (esim. TeAK, TaY:n teatteri- ja näyttelijäntyön koulutus (NäTy) lisävalmiuksia hakeville
  • Kaikille näyttelijän, esiintyjän tai teatterialan töihin haluaville
  • Teatteria intohimoisesti harrastaville
  • Esiintymisrohkeuden kartuttamista haluaville

Milloin?

Näyttelijäntyön koulutus 21.8.2023–31.5.2024
Haku alkaa 1.2.2023 ja päättyy 31.7.2023. Hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastatteluja järjestetään joustavasti kevään aikana sekä elokuun alussa.

Opintojen sisältö

Riveria kansanopiston näyttelijäntyön koulutuksessa opiskelet teatteri- ja elokuvatyötä: kokonaisilmaisua, läsnäoloa ja esiintymisrohkeutta tiiviissä yhteisössä. Koulutuksen sisällöt mukailevat Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ensimmäisen vuoden opintoja. Keskeisiä sisältöjä ovat teatteri- ja elokuvatieto sekä esityksellisten ja draamallisten keinojen hallinta ja tuntemus. Lisäksi opintoihin sisältyy monologia, dialogia, improvisaatiota, rytmiikkaa, nykytanssia, akrobatiaa, aikidoa ja laulua.

Lisäksi perehdyt teatteri- ja esitystekniikkaan sekä kuvaan ja ääneen, mihin antaa mahdollisuuden yhteistyö Riverian Outokummun kulttuurialan opiskelijoiden kanssa (mm. äänityö, teatteri- ja esitystekniikka, lavaste rakentaminen, tanssi). Saat roppakaupalla kokemusta yleisön ja kameran edessä olemisesta, sekä kosketuksen ohjaamiseen. Lukuvuosi vaatii ammatillista asennetta: tahtoa tehdä näyttelijäntyötä ja sitoutumista työskentelyyn ryhmässä. Koulutusta luotsaa rautaisella ammattitaidolla näyttelijä (FIA), TeM Janne Hyytiäinen, ja lisäksi koulutuksessa opettaa useita eri alojen ammattilaisia.

Tavoitteet

Etenet opinnoissa sinulle henkilökohtaisesti laaditun oman oppimispolun mukaisesti aiempi kokemus ja koulutuksesi huomioiden. Tavoitteena on, että löydät oman ilmaisun ja läsnäolon näyttelijäntyössä, saat varmuutta työskentelyyn ja kehityt ammatillisesti. Tavoitteemme on myös antaa valmiuksia esimerkiksi Teatterikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston teatteri- ja näyttelijätyön koulutuksiin hakeville. Koulutus on ollut myös suora väylä näyttelijäntyön ammattiin kymmenille opiskelijoillemme. Yhteistyö esimerkiksi kaupunginteattereiden ja elokuvatuotantojen kanssa mahdollistaa sen, että näyttelijäkiinnityksiä produktioihin tehdään opiskelijoiden joukosta jo lukuvuoden aikana.

Hakeminen

Haku alkaa 1.2.2023 ja päättyy 31.7.2023

Hae koulutukseen tästä

Hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastatteluja järjestetään joustavasti kevään aikana sekä elokuun alussa.

Opintojen kustannukset ja tuet

Opiskelumaksu on 67,50 €/viikko. Mikäli haluat asua oppilaitoksen asuntolassa, viikkomaksu on 152,50 €/viikko sisältäen opetuksen, asumisen ja ruokailut. Kaikilta hakemuksen lähettäneiltä tarkastetaan luottotiedot.

Työssäoppimisjaksoon liittyvät matkat ovat omakustanteisia. Opetukseen sisältyvät matkat, kuten siirtymiset kuvaus- ja esityspaikoille tai mahdolliset retket kustantaa oppilaitos.

Opintoihin on mahdollista hakea Kelan myöntämää opintotukea, ja asuntolassa asumiseen opintotuen asumislisää. Aikuisopiskelijat voivat hakea myös aikuiskoulutusrahaa.

Oppilaitoksen verkostojen avulla opiskelijoiden on mahdollista työllistää itseään opintojen aikana ja jälkeen esimerkiksi erilaisiin teatteriproduktioihin tai mainoskuvauksiin.

Opiskelijatarinat

Näyttelijäntyön opiskelija Johanna Immonen: Teatterikesä sytytti innostuksen ja tiedonjano vain kasvaa!

Näyttelijäntyön opiskelija Tiia Smura: Rohkeasti tavoitteita kohti!

Kati Häyrinen: Rajarikko-vuosi haastoi, innosti ja sytytti roihun jatkaa ammattinäyttelijänä!

Teatterikorkeakoulussa opiskeleva Justiina Saari:
Rajarikossa minulla oli mahdollisuus syventyä teatterin tekemiseen

Näyttelijä Toni Riihiluoma:
Monipuolinen Rajarikko-vuosi antaa eväät työelämään

Tutustu entisten oppijoiden kokemuksiin

Elokuvakurssin lyhytelokuvatuotanto. Katso myös, mitä tapahtui kulissien takana 2018: Mistä Lampaat kertoo?

Elokuvakurssin lyhytelokuvatuotanto. Katso myös, mitä tapahtui kulissien takana 2017: Le Nabot – Behind the Scenes

Elokuvakurssin lyhytelokuvatuotanto. Katso myös, mitä tapahtui kulissien takana 2016: Behind the scenes – Three Line Story

Elokuvakurssin lyhytelokuvatuotanto. Katso myös, mitä tapahtui kulissien takana 2015: Making of – Vaunu15