In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Irma Lehikoinen
Hyvinvointivalmentajan koulutus

Niittylahti
Irma Lehikoinen
Hyvinvointivalmentajan koulutus

Niittylahti
Irma Lehikoinen
Hyvinvointivalmentajan koulutus

Niittylahti
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Kansanopisto > Hyvinvointivalmentajan koulutus

Liikunta- ja hyvinvointialan ammattilaiseksi!

Hyvinvointivalmentajan koulutus (56 op) valmistaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja ohjauksen monipuoliseksi osaajaksi.

Koulutus antaa kattavat valmiudet erilaisten liikuntaryhmien ohjaamiseen sekä hyvinvointipalvelujen tuottamiseen.

Opintojen aikana on mahdollista tehdä liikunta- ja hyvinvointialan asiakastöitä ja saada kokemusta yrittäjänä toimimisesta.

Mitä?

 • kesto: 21.8.2023–31.5.2024
 • valmentavaa koulutusta liikunta, sosiaali- ja terveys- tai kasvatusalan opintoihin tai esimerkiksi liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjänä toimimiseen
 • 56 0p kansanopisto-opintoja
 • opintoihin on mahdollista saada opintotukea, asumistukea tai aikuiskoulutusrahaa opiskelijan tilanteesta riippuen.

Kenelle?

 • Jatko-opinnoiksi lukion tai peruskoulun päättäville (ei oppivelvollisille).

 • ammattiin valmentavaksi koulutukseksi työelämässä oleville ohjaajille, sekä hoito-, terveys- ja ravitsemusalan henkilöstölle
 • ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi
 • ammatinvaihtoa suunnitteleville tai välivuotta viettäville
 • kaikille hyvinvoinnista ja terveydestä kiinnostuneille

HYVINVOINNIN PERUSTEET

Perehdytään hyvinvoinnin osa-alueisiin (fyysinen, emotionaalinen, kognitiivinen ja sosiaalinen) sekä niiden toimintakykyisyyden edistämiseen tasapainoisen kuormituksen ja palautumisen sekä ravitsemuksen avulla. Lisäksi tarkastellaan arvoihin, hyväksyntään ja sitoutumiseen pohjautuvaa hyvinvoinnin rakentumista.

 

VALMENTAMINEN

Perehdytään valmentajuuteen ja hankitaan osaamista valmentamiseen eri tilanteissa ja ympäristöissä; muutosvalmentaminen, psyykkinen valmentaminen, työhyvinvointi, kestävyyskunto, lihaskunto- ja kuntosaliohjaus, luontotoiminta.

 

LIIKUNNANOHJAUS

Opetellaan ryhmäliikunnan ohjauksen perusasioita ja harjoitellaan liikunnan ohjaamista eri tilanteissa ja kohderyhmille. Kahvakuulaohjaus (erill. todistus), Sisäpyöräilyn ohjaus (erill. todistus), Vesiliikunta, Uinti ja uinnin opetus (SUH erill. todistus), Lasten, ikääntyvien ja soveltava liikunnan ohjaus.

 

HYVINVOINTI AMMATTINA

Kehitetään ja tuotetaan hyvinvointipalveluita harjoitusympäristöissä ja työelämäjaksolla tai yrittäjänä.

Opintojen aikana on mahdollista suorittaa pätevyyksiä, joista on hyötyä niin opiskeluissa kuin työelämässäkin – esimerkiksi pelkällä SUH:n uimaopettajan tutkinnolla voit työllistyä. Hyväksytysti suoritetuista koulutuksista saat erillisen todistuksen. Mm. seuraavat koulutukset on mahdollista suorittaa koulutuksen aikana:

 • Ecotraining 1 – Hyvinvointia luonnosta- koulutus
 • Kuntosaliohjaaja- koulutus
 • Kahvakuulaohjaaja- koulutus
 • Sisäpyöräilyohjaaja- koulutus
 • Uimaopettajan tutkinto (Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto SUH)

Lyhytkurssit
Voit suorittaa myös osia Hyvinvointivalmentajan koulutuksesta lyhytkursseina! Lukuvuoden 2023-2024 lyhytkurssit ilmoitetaan huhtikuun loppuun mennessä.

Oma urapolku liikunnan ja hyvinvoinnin huippuosaajaksi
Riveria-Hyvinvointivalmentajan koulutuksen aikana voit myös suorittaa:

// Kajaanin ammattikorkeakoulun KAMKStart -opinnot (15 op), jotka avaavat mahdollisuuden hakeutua liikunnanohjaaja AMK-opiskelijaksi ilman pääsykoeprosessia.
// Ravitsemustieteen perusopintoja 5-15 op (UEF Avoin). Opinnot sisältävät Ravitsemustieteen perusteet 5 op, Ravitsemus ja elintavat 5 op sekä Syömisen sosiokulttuuriset muutokset 5 op.
// Tutkinnonosia ammatillisista perustutkinnoista, esim. Liikkumisen ohjaaminen 15 osp, Ikääntyvien toiminnan ohjaaminen 20 osp. Luonto- ja elämystoiminnan ohjaaminen 15 osp.
// Yrittäjän ammattitutkinto 150 osp tai tutkinnonosia 30-90 osp (voit aloittaa nämä opinnot Hyvinvointivalmentajan koulutuksen aikana).

Hyvinvointivalmentajan koulutus vahvistuu
koulutusyhteistyön kautta

Hakeminen

Hakuaika: 1.2.–31.7.2023

Hae koulutukseen tästä

Hyvinvointivalmentajan koulutus 56 op, 21.8.2023–31.5.2024

Hakijat kutsutaan ryhmähaastatteluun. Haastatteluja järjestetään joustavasti kevään aikana ja elokuun alussa.

Pääsyvaatimukset

Pääsyvaatimuksena on peruskoulun oppimäärän suorittaminen, yhteistyötaidot sekä kiinnostus ja motivaatio hyvinvointia sekä liikuntaa kohtaan.

Kustannukset

Opinnoista peritään vuosittain vahvistettava opintomaksu, joka on opetuksen osalta 67,50 €/viikko. Opetus, asuminen ja ruokailut 152,50 €/viikko (ruokailut sisältävät aamupalan, lounaan ja päivällisen). Opinnoista laskutetaan 4-5 viikon jaksoissa. Kaikilta hakemuksen jättäneiltä tarkastetaan luottotiedot. Opinnot kestävät 37 viikkoa

Lisäksi opiskelijalle voi syntyä kustannuksia mahdollisista työssäoppimisjaksoon liittyvistä matkoista. Uimaopettajan tutkintotodistuksesta peritään 70 € (sis. materiaalit).

Opintoihin on mahdollista hakea Kelan myöntämää opintotukea ja asumiseen asuntolassa asumistukea. Aikuisopiskelijat voivat hakea myös aikuiskoulutusrahaa.

Fit young woman with her personal fitness trainer in the gym exercising with gymnastic rings