In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Anne Keränen
Kansanopisto

Riveria kansanopistossa on tarjolla näyttelijäntyön ja hyvinvointivalmentajan koulutukset. Haku on nyt käynnissä syksyllä alkaviin koulutuksiin.

Jaa
< Takaisin Etusivu > Hakijalle > Kansanopisto

Valmistaudu jatko-opintoihin ja työelämään tai vietä hyödyllinen välivuosi kansanopistossa

Tarjolla on kaksi lukuvuoden mittaista kansanopistolinjaa, jotka käynnistyvät 17.8.2020.
Kysy vapaita opiskelupaikkoja suoraan opettajalta tai hakuneuvonnasta!

Näyttelijäntyön koulutus

Hyvinvointivalmentajan koulutus

Mitä on opiskelu kansanopistossa?

Lähiopetusta 25 tuntia viikossa.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, henkilökohtaista ohjausta ja ryhmänohjausta.

Olet oikeutettu hakemaan toisen asteen opintotukea.

Lue lisää tuista ja etuuksista Kelan sivuilta

Ensikertalaisuuskiintiö korkeakouluissa säilyy.

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi kansanopistossa.​

Voit hyväksilukea opintoja jatko-opinnoissa.

Mikäli jatkat opintoja korkeakoulussa, voit hakea hyväksilukua kansanopisto-opinnoillesi.

Opiskelu ei edellytä tiettyä pohjakoulutusta eikä ikää.

Meille voi hakea opiskelemaan kaikki peruskoulun suorittaneet. Opiskelijamme tulevat eri koulutustaustoista ja ovat eri ikäisiä.

Opiskelu on maksullista.

Opinnoista peritään vuosittain vahvistettava viikkomaksu, joka on 65 €/viikko. Mikäli asut asuntolassa, on viikkomaksu 150 € sisältäen myös ruokailut. Maksuun voi hakea alennusta suoraan oppilaitokselta, joka voi myöntää opintoseteliavustusta.

Sinulla on mahdollisuus asua asuntolassa.

Kansanopistot ovat internaatteja, eli tarjoavat opiskelijoilleen mahdollisuuden asua asuntolassa. Joensuun Niittylahden kampus sijaitsee kauniilla paikalla Pyhäselän rannalla, lyhyen matkan päässä Joensuun keskustasta.

Opintoseteliavustusta voidaan käyttää opiskelijoiden opintomaksujen alentamiseen vapaan sivistystyön pitkäkestoisessa tutkintoon johtamattomassa koulutuksessa eli kansanopistolinjoillamme näyttelijäntyön ja hyvinvointivalmentajan koulutuksissa.

Opintosetelin suuruus on 10–40 euroa/opiskeluviikko. Hakijan sosiaalinen ja taloudellinen elämäntilanne vaikuttaa opintosetelin suuruuteen. Lisäksi setelin saannin perusteena voi olla esimerkiksi opintoja edeltänyt työttömyys, alhainen pohjakoulutus (tarkoittaa peruskoulu tai lukiopohjaa), oppimisvaikeudet tai maahanmuuttajatausta.

Opintoseteliä haetaan lomakkeella, jonka opiskelemaan valitut saavat postitse. Opintosetelihakemus tulee ottaa mukaan ensimmäisenä koulupäivänä. Päätöksestä ilmoitetaan hakijalle henkilökohtaisesti.

Opintoseteliavustus on henkilökohtainen ja sitä ei voi vaihtaa rahaksi. Opintoseteliavustusta on saatavilla rajoitettu määrä.

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.

Katso myös