In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Erikoisammattitutkinnot > Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto

Turvallisuus on tärkeä asia

Turvallisuusalan ammattilaisena tunnet yksityisen turvallisuusalan työtehtäviä sivuavat viranomaisorganisaatiot, niiden ydintehtävät sekä yritysturvallisuuden osa-alueet. Tiedät yksityisen turvallisuusalan työtehtäviin liittyvät riskit ja yleisimmät poikkeamatilanteet ja osaat toimia työturvallisuuden edellyttämin tavoin.

Turvallisuusvalvojana hallitset turvallisuussuunnittelun ja teknisten turvajärjestelmien toteuttamisen sekä näiden auditoinnin ja tunnet sisäisen valvonnan menetelmiä. Hallitset kiinteistöjen rakenteellisen ja teknisen turvallisuuden ja kykenet toteuttamaan turvallisuusteknisiä projekteja.  Hallitset elinkeinon harjoittajalta edellytettävän osaamisen lisäksi myös alan palveluliiketoiminnallisen luonteen sekä henkilöstö- tai turvallisuusjohtamisen.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on koulutuksen tai työkokemuksen kautta hankitut perustiedot ja -taidot turvallisuusalalta ja halua kehittyä aktiivisiksi, itsenäisiin ja vastuullisiin työtehtäviin pystyviksi ammattiosaajiksi.

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoon voi hakeutua:

 • vartioimisliikkeen tai järjestyksenvalvonta-alan yrityksissä esimiestehtävissä työskentelevät tai niihin tehtäviin suuntautuvat henkilöt
 • turvallisuusasiantuntijan tai turvallisuuspäällikön tehtävissä toimivat tai niihin tehtäviin suuntautuvat henkilöt
 • turvallisuusalan kouluttajan tehtäviin suuntautuvat ja muissa vaativimmissa turvallisuusalan tehtävissä toimivat henkilöt.

Mihin työllistyn?

Koulutus antaa sinulle valmiudet turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon suorittamiseen sekä valmiudet toimia vastuullisissa tehtävissä vartioimisliikkeissä, pk-sektorin yrityksissä ja yhteisöissä.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Koulutus toteutetaan työn ohessa monimuotokoulutuksena, jossa on lähiopintoja ja etäopiskelua. Koulutus voidaan toteuttaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto (180 osp) muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja valinnaisista tutkinnon osista.

 • Turvallisuuslainsäädäntö, 30 osp
 • Turvallisuussuunnittelu, 30 osp
 • Turvallisuusalan elinkeinon harjoittaminen, 80 osp
 • Tieturvallisuusjohtaminen, 40 osp
 • Palveluliiketoiminta turvallisuusalalla, 40 osp
 • Turvallisuustekninen suunnittelu ja projektinhallinta, 80 osp
 • Henkilöstöjohtaminen turvallisuusalalla, 40 osp
 • Turvallisuusauditointi ja sisäinen valvonta, 40 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Tutkinnon suorittaminen

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
 • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.