In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Puhevammaisten tulkkauksen erikoisammattitutkinto

Puhevammaisen tulkki tukee asiakkaan kommunikointia.

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Erikoisammattitutkinnot > Puhevammaisten tulkkauksen erikoisammattitutkinto

Kouluttaudu puhevammaisten henkilöiden kommunikaation tukemisen osaajaksi!

Puhevammaisten tulkki toimii puhevammaisten henkilöiden tulkkina erilaisissa tulkkaustilanteissa esim. työssä, opiskelussa, harrastuksissa ja asioinnissa. Saat valmiudet käyttää erilaisia kommunikaatiota tukevia menetelmiä kuvista tietoteknisiin apuvälineisiin. Saat valmiudet tukiviittomien käyttöön puhetta tukevana ja korvaavana kommunikaatiokeinona. Voit ohjata myös kommunikaatiokeinojen käyttöä asiakkaan lähi-ihmisille.

Kenelle?

Voit hakeutua tutkinnon suorittajaksi, jos sinulla on vähintään sosiaali- ja/tai terveys- tai kasvatusalan ammatillinen tutkinto tai vastaavat tiedot ja taidot. Hakijalta edellytetään vahvaa alan työkokemusta. Toiminta puhevammaisten henkilöiden parissa on voinut tuoda sinulle myös alaan liittyvää osaamista.

Mihin työllistyn?

Voit toimia puhevammaisten henkilöiden tulkkina erilaisissa toimintaympäristöissä. Saat valmiudet toimia myös kommunikaatio-ohjaajana sekä yrittäjänä. Pääsääntöisesti tulkkauspalvelut ostetaan yksityisiltä palveluntuottajilta KELA:n maksusitoumuksella. Myös monet työyhteisöt palkkaavat kommunikaation asiantuntijoita erilaisiin työtehtäviin.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Monimuoto-opiskelu (lähi- ja etäopiskelu, työpaikalla tapahtuva oppiminen) mahdollistaa tutkinnon suorittamisen työn ohessa. Koulutus kestää tyypillisesti noin 1,5–2 vuotta. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Puhevammaisten tulkkauksen erikoisammattitutkinto (180 osp) muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja valinnaisista tutkinnon osista.

  • Kommunikoinnin häiriöiden tuntemus ja tulkkauspalvelujärjestelmässä toimiminen, 40 osp
  • Tulkkaus ja kommunikoinnin apuvälineiden käyttö, 50 osp
  • Tulkkaus ja kommunikaatio-ohjaus, 50 osp
  • Kommunikaatiomenetelmien ohjaus, 40 osp
  • Puhevammaisten tulkki yrittäjänä, 40 osp
  • Tutkinnon osan tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta, 40 osp
    Tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta vähintään 40 osaamispisteen laajuisesti.

Tutkinnon suorittaminen

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Koulutuksen kustannukset

Opiskelumaksu on 300 €.

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.