In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Erikoisammattitutkinnot > Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Asiantuntijaksi sosiaali- ja terveysalalle

Seuraava ryhmä alkamassa 16.9.2020!

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon suorittaneena toimit oman työsi asiantuntijana ja kehittäjänä. Työsi perustuu eettisesti kestäviin periaatteisiin. Työskentelysi on asiakaslähtöistä ja ihmistä kunnioittavaa. Työssä tarvitaan alan lainsäädännön ja palvelujärjestelmien tuntemusta. Tutkinnon suoritettuasi hallitset syvällisesti mielenterveys- ja päihdetyön työprosessin ja sen edellyttämät toimintatavat.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jos omaat riittävästi alan työkokemusta tai muuta osaamista alalta sekä sinulla on alalle vaadittava terveys.

Mihin työllistyn?

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon suorittaneena voit työskennellä erilaisissa mielenterveys- ja päihdetyön erityistä osaamista vaativissa tehtävissä sosiaali- ja terveysalalla. Työtä tehdään julkisten ja yksityisten toimijoiden sekä yhteisöjen ylläpitämissä avo- ja laitospalveluissa.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Valmistava koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna (lähi- ja etäopiskelu, työelämässä oppiminen), joten voit opiskella työn ohessa. Lähiopiskelupäiviä on 1–3 päivää kuukaudessa. Valmistavaan koulutukseen sisältyy kiinteästi työelämälähtöinen kehittämistehtävä.

Opiskelumaksu on 300 €.

Tutkinnon rakenne

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto (180 osp)  muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

  • Mielenterveys- ja päihdetyössä toimiminen, 40 osp
  • Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 1 (40 – 80 osp)

  • Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö, 40 osp
  • Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyö, 40 ops

Valinnaiset tutkinnon osat 2 (0 – 40 osp)

  • Tutkinnon osa ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta, 40 ops
    Tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osia ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta vähintään 40 osaamispisteen laajuisesti.

Terveydentilavaatimusten tavoitteena on edistää turvallisuutta koulutuksessa ja työelämässä. Silloin kun opintoihin sisältyy potilas- tai asiakasturvallisuuteen, liikenneturvallisuuteen tai alaikäisten turvallisuuteen liittyviä vaatimuksia, sinua pyydetään hakuvaiheessa arvioimaan ajankohtaista terveydentilaasi ja toimintakykyäsi suhteessa sen tutkinnon terveydentilavaatimuksiin, johon olet hakeutumassa. Siksi sinulta voidaan pyytää tietoja terveydentilasi ja toimintakykysi rajoitteista ja sairauksiesi hoitotilanteesta.

Jos sinulla on terveydellisiä rajoituksia, jotka voivat vaikuttaa ammatinvalintaasi, keskustele niistä jo hakuvaiheessa ohjaajasi, huoltajiesi, terveydenhoitajan, lääkärin tai Riverian opiskeluhuollon henkilöstön kanssa!

Lue lisää

Opintopolku.fi > Hakijan terveydentila ja toimintakyky

Riveria: Opiskelijavalintaja ja terveydelliset vaatimukset

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Tutkinnon suorittaminen

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Tutustu myös Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkintoon

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.

 


 

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.