In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijaksi ja kehittäjäksi

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Erikoisammattitutkinnot > Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

 

Asiantuntijaksi sosiaali- ja terveysalalle

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon suorittaneena hallitset syvällisesti mielenterveys- ja päihdetyön työprosessin ja sen edellyttämät toimintatavat. Osaat toimia mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijana sekä kehittäjänä. Lisäksi sinulla on valmiudet toimia työyhteisössäsi erilaisissa vastuutehtävissä.

Kenelle?

Koulutus soveltuu parhaiten sinulle, jolla on sosiaali- ja terveysalan koulutus ja riittävä työkokemus mielenterveys- ja päihdetyöstä.

Mihin työllistyn?

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon suorittaneena voit työskennellä erilaisissa mielenterveys- ja päihdetyön erityistä osaamista vaativissa tehtävissä sosiaali- ja terveysalalla. Työtä tehdään julkisten ja yksityisten toimijoiden sekä yhteisöjen ylläpitämissä avo- ja laitospalveluissa.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna (lähi- ja etäopiskelu, työelämässä oppiminen), joten voit opiskella työn ohessa. Lähiopiskelupäiviä on 1–3 päivää kuukaudessa. Valmistavaan koulutukseen sisältyy kiinteästi työelämälähtöinen kehittämistehtävä.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Tutkinnon rakenne

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto (180 osp)  muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

  • Mielenterveys- ja päihdetyössä toimiminen, 40 osp
  • Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 1 (40 – 80 osp)

  • Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö, 40 osp
  • Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyö, 40 ops

Valinnaiset tutkinnon osat 2 (0 – 40 osp)

  • Tutkinnon osa ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta, 40 ops
    Tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osia ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta vähintään 40 osaamispisteen laajuisesti.

Tutkinnon suorittaminen

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Tutustu myös Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkintoon

Koulutuksen kustannukset

Opiskelumaksu on 300 €.

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.