In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Eeva Riihelä
Valokuvaaja (AT)

Joensuu, Outokumpu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Valokuvaaja (AT)

Media-alan ammattitutkinto, valokuvauksen osaamisala (150 osp)

Valokuvan ammattilaiseksi

Media-alan ammattilaisena tunnet hyvin media-alan toimintaympäristön sekä hallitset valokuvauksen eri työvaiheet. Osaat suunnitella ja toteuttaa erilaisia valokuvaamalla toteutettuja asiakasprojekteja.

Kenelle?

Valokuvaajan ammattitutkintoon valmistava koulutus on suunnattu jo ammatissa toimivalle tai vahvat perustaidot omaavalle media-alan osaajalle.

Koulutus perustuu pääsääntöisesti työpaikalla oppimiseen: työskentelet valokuvaajana tai valokuvaus on merkittävä osa työnkuvaasi.

Voit toimia työsuhteessa johonkin organisaatioon tai yritykseen – tai voit olla itsenäinen ammatinharjoittaja.

Valokuvaportfoliosi on jo nyt hyvä.

Koulutuksen sisältö

Media-alan ammattitutkinto, valokuvauksen osaamisala (150 osp) muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkintonimike on Valokuvaaja (AT).

Pakolliset tutkinnon osat (70 osp)

 • Media-alan toimintaympäristön tunteminen, 15 osp
 • Valokuvauksen tuotantoprosessien hallitseminen, 55 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (80 osp)

 • Henkilökuvien toteuttaminen, 50 osp
 • Valokuvakerronnan suunnittelu ja toteuttaminen, 30 osp

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna tammikuusta v. 2021 alkaen. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa tutkinnon suorittamisen työn ohessa. Lähiopetuspäiviä (2-3 pv/kerta) ja työpajoja on keskimäärin joka toinen kuukausi Outokummussa tai tarvittaessa etäyhteyden välityksellä. Ensimmäinen lähijakso on tammikuussa 2021. Koulutus kestää keskimäärin 1,5 vuotta, ja on maksuton.

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työtehtävissä. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi (HOKS) nykyisen osaamisesi, sekä sinun ja työpaikkasi osaamisen kehittämistarpeet. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle ammatillisen kehittymisen kannalta eniten hyötyä. Voit suorittaa tutkinnon myös oppisopimuskoulutuksena  mukaan lukien yrittäjän oppisopimus, jossa kouluttaudut työn ohessa omassa yrityksessäsi.

Lähiopetusjaksoilla työskennellään intensiivityöpajoissa eri teemojen parissa. Voit osallistua työpajoihin myös etäyhteydellä. Työskentelyssä on tärkeää hyödyntää oman vertaisryhmän osaamista ja verkostoitua yhteistyökumppanien kanssa. Kahdeksan lähiopetusjaksoa kestävät 2-3 päivää kerrallaan, ja ajoittuvat teemoihin sopiviin ajankohtiin Outokummussa ja Pohjois-Karjalan alueella. Kouluttajina toimivat alan erikoisasiantuntijat.

Verkkotyöskentelyssä a lähiopetusjaksoilla keskeisessä asemassa on vertaisryhmältä ja kouluttajilta saatava palaute. Samalla kehitetään yhdessä omaa palautteen antamista ja vastaanottamista.

Merkittävä osa oppimisesta tapahtuu työpaikalla.

Työskentely edellyttää, että opiskellessa on käytettävissä omat asianmukaiset työvälineet ja työtehtäviä on tarjolla riittävästi. Voit tarvittaessa käyttää lähijaksoilla myös koulutusyksikkömme ammattilaiskalustoa.

Koulutukseen sisältyvät mm. seuraavat aihealueet:

 • Valokuvaajan workflow ja tuotantoprosessin kehittäminen
 • Henkilökuvauksen työpaja
 • Kuvankäsittely ja rakennetut valokuvat -työpaja
 • Valaisu studiossa ja miljöössä
 • Valokuvakerronnallinen itsenäinen projekti
 • Valokuvaajan ammatti-identiteetin kehittäminen

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Hakeminen

Hae koulutukseen ajalla 31.8. – 25.9.2020. Hakijoiden haastattelut 5. – 6.10.2020 joko etäyhteydellä tai paikan päällä Outokummussa.

Hae tästä!

 


 

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
 • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.