In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Eeva Riihelä
Valokuvaaja (AT)

Joensuu, Outokumpu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Valokuvaaja (AT)

Media-alan ammattitutkinto, valokuvauksen osaamisala (150 osp)

Valokuvan ammattilaiseksi

Media-alan ammattilaisena tunnet hyvin media-alan toimintaympäristön sekä hallitset valokuvauksen eri työvaiheet. Osaat suunnitella ja toteuttaa erilaisia valokuvaamalla toteutettuja asiakasprojekteja.

Kenelle?

// Valokuvaajan ammattitutkintoon valmistava koulutus on suunnattu jo ammatissa toimivalle tai vahvat perustaidot omaavalle media-alan osaajalle.
// Koulutus perustuu pääsääntöisesti työpaikalla oppimiseen: työskentelet valokuvaajana tai valokuvaus on merkittävä osa työnkuvaasi.
// Voit toimia työsuhteessa johonkin organisaatioon tai yritykseen – tai voit olla itsenäinen ammatinharjoittaja.
// Valokuvaportfoliosi on jo nyt hyvä.

Koulutuksen sisältö

Media-alan ammattitutkinto, valokuvauksen osaamisala (150 osp) muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkintonimike on Valokuvaaja (AT).

Pakolliset tutkinnon osat (70 osp)
//
Media-alan toimintaympäristön tunteminen, 15 osp
// Valokuvauksen tuotantoprosessien hallitseminen, 55 osp
// Valinnaiset tutkinnon osat (80 osp)
// Henkilökuvien toteuttaminen, 50 osp
// Valokuvakerronnan suunnittelu ja toteuttaminen, 30 osp

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan toukokuusta v. 2022 alkaen pääosin verkkoympäristössä, joka mahdollistaa tutkinnon suorittamisen työn ohessa. Koulutuspäiviä on 1-2 pv/kk teemallisina työpajoina.  Koulutus kestää keskimäärin 1,5 vuotta, ja on maksuton.

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työtehtävissä. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi (HOKS) nykyisen osaamisesi, sekä sinun ja työpaikkasi osaamisen kehittämistarpeet. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle ammatillisen kehittymisen kannalta eniten hyötyä. Voit suorittaa tutkinnon myös oppisopimuskoulutuksena  mukaan lukien yrittäjän oppisopimus, jossa kouluttaudut työn ohessa omassa yrityksessäsi.

Opetuspäivinä työskennellään intensiivityöpajoissa eri teemojen parissa. Yksittäisiä kuvauspäiviä voi olla myös lähiopetuksena Pohjois-Karjalan alueella. Työskentelyssä on tärkeää hyödyntää oman vertaisryhmän osaamista ja verkostoitua yhteistyökumppanien kanssa. Kouluttajina toimivat alan erikoisasiantuntijat.

Verkkotyöskentelyssä ja opetusjaksoilla keskeisessä asemassa on vertaisryhmältä ja kouluttajilta saatava palaute. Samalla kehitetään yhdessä omaa palautteen antamista ja vastaanottamista.

Merkittävä osa oppimisesta tapahtuu työpaikalla

Työskentely edellyttää, että opiskellessa on käytettävissä omat asianmukaiset työvälineet ja työtehtäviä on tarjolla riittävästi. Voit tarvittaessa käyttää lähijaksoilla myös koulutusyksikkömme ammattilaiskalustoa.

Koulutukseen sisältyvät mm. seuraavat aihealueet:

// Valokuvaajan workflow ja tuotantoprosessin kehittäminen
// Henkilökuvauksen työpaja
// Kuvankäsittely ja rakennetut valokuvat -työpaja
// Valaisu studiossa ja miljöössä
// Valokuvakerronnallinen itsenäinen projekti
// Valokuvaajan ammatti-identiteetin kehittäminen

Tutustu tutkinnon perusteisiin 

Hakeminen

Hae koulutukseen ajalla 14.2. – 13.4.2022. Hakijoiden haastattelut 21.3 ja 25.-26.4.2022 joko etäyhteydellä tai paikan päällä Outokummussa.

Hae tästä! 

 

 


 

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.