In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Eeva Riihelä
Valokuvaaja (AT)

Joensuu, Outokumpu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Valokuvaaja (AT)

Media-alan ammattitutkinto, valokuvauksen osaamisala (150 osp)

Valokuvan ammattilaiseksi

Media-alan ammattilaisena tunnet hyvin media-alan toimintaympäristön sekä hallitset valokuvauksen eri työvaiheet. Osaat suunnitella ja toteuttaa erilaisia valokuvaamalla toteutettuja asiakasprojekteja.

Kenelle?

Valokuvaajan ammattitutkintoon valmistava koulutus on suunnattu jo ammatissa toimivalle tai vahvat perustaidot omaavalle media-alan osaajalle.

Koulutus perustuu pääsääntöisesti työpaikalla oppimiseen: työskentelet valokuvaajana tai valokuvaus on merkittävä osa työnkuvaasi.

Voit toimia työsuhteessa johonkin organisaatioon tai yritykseen – tai voit olla itsenäinen ammatinharjoittaja.

Valokuvaportfoliosi on jo nyt hyvä ja osaamisesi opiskelun alussa voidaan sillä todeta.

Koulutuksen sisältö

Media-alan ammattitutkinto, valokuvauksen osaamisala (150 osp) muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Tutkintonimike on Valokuvaaja (AT).

Pakolliset tutkinnon osat (70 osp)

 • Media-alan toimintaympäristön tunteminen, 15 osp
 • Valokuvauksen tuotantoprosessien hallitseminen, 55 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (80 osp)

 • Henkilökuvien toteuttaminen, 50 osp
 • Valokuvakerronnan suunnittelu ja toteuttaminen, 30 osp

Koulutuksen toteutus

Koulutukseen sisältyy lähiopetuspäiviä, työpaikalla oppimista, itsenäistä ja yhteistä tiedonhankintaa sekä työskentelyä verkossa. Koulutuksen kesto on n. 1,5 vuotta.

Tutkinto suoritetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Huomioimme henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassasi (HOKS) nykyisen osaamisesi sekä sinun ja työpaikkasi osaamisen kehittämistarpeet. Näin tutkintoon valmistavan koulutuksen aika voi vaihdella yksilöllisesti aikaisemmasta osaamisesta riippuen.

Lähiopetusjaksoilla työskennellään intensiivityöpajoissa eri teemojen parissa. Jaksoihin liittyy aina verkkotehtäviä. Työskentelyssä on tärkeää hyödyntää oman vertaisryhmän osaamista ja verkostoitua yhteistyökumppanien kanssa.

Kahdeksan lähiopetusjaksoa kestävät 2-4 päivää kerrallaan, ja ajoittuvat teemoihin sopiviin ajankohtiin Outokummussa ja Pohjois-Karjalan alueella.

Verkkotyöskentelyssä ja lähiopetusjaksoilla keskeisessä asemassa on vertaisryhmältä ja kouluttajilta saatava palaute. Samalla kehitetään yhdessä omaa palautteen antamista ja vastaanottamista.

Merkittävä osa oppimisesta tapahtuu työpaikalla.

Työskentely edellyttää, että opiskellessa on käytettävissä omat asianmukaiset työvälineet ja työtehtäviä on tarjolla riittävästi. Voit tarvittaessa käyttää lähijaksoilla myös koulutusyksikkömme ammattilaiskalustoa.

Koulutukseen sisältyvät mm. seuraavat aihealueet:

 • Ampumahiihdon maailmancup – työpaja
 • Valokuvaus osana mediatuotantoa
 • Henkilökuvauksen työpaja
 • Valokuvauksen tekniikan päivittäminen ja kehittäminen
 • Kuvankäsittelyn työpaja
 • Valaisu studiossa ja miljöössä
 • Valokuvakerronnallinen itsenäinen projekti

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Osaamisen näyttäminen

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä.

Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Opiskelukustannukset

Koulutuksen opiskelumaksu on 300 euroa.

Hakeminen

Seuraavasta hakuajasta tiedotamme tällä sivulla.

Hae tästä!

 


 

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
 • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.