In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Tuotantopuutarhuri

Puutarha-alan ammattitutkinto

Tuotantopuutarhuri

Puutarha-alan ammattitutkinto

Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Tuotantopuutarhuri

Puutarha-alan ammattitutkinto, tuotantopuutarhuri

Puutarha-alan ammattilaiseksi!

Tuotantopuutarhurina osaat suunnitella ja toteuttaa kasviryhmän viljelyprosessin. Huolehdit kasvien kasvukunnosta ja valmistella tuotteet ja pakkaukset myyntikuntoon. Tunnet tuotantoon liittyvät tukijärjestelmät ja säädökset. Voit toimia itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä puutarhakasvien tuotannon alalla.

Kenelle?

Tuotantopuutarhurin koulutus on tarkoitettu sinulle joka olet perustutkinnon suorittanut puutarhuri tai olet työkokemuksen kautta saavuttanut vastaavat puutarhaviljelyn tiedot ja taidot, mutta sinulla ei ole puutarha-alan peruskoulutusta.

Tuotantopuutarhurin osaamisalan suoritettuasi voit sijoittua myös esimiestehtäviin, joten hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot sekä riittävä kielitaito kuuluvat ammattitaitoosi.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Puutarhakasvituotannon osaamisala (150 osp) muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (60 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (90 osp) :

Puutarhakasvien viljeleminen, 60 osp

Puutarhakasvien viljeleminen, 60 osp
Puutarhatuotteiden jalostaminen elintarvikkeiksi, 30 osp
Puutarha-alan elämyspalveluiden tuottaminen, 30 osp
Kotipuutarhaneuvojana toimiminen, 30 osp
Tiiminvetäjänä toimiminen, 30 osp
Puutarha-alan yrittäjänä toimiminen, 30 osp
Työhön opastaminen, 30 osp
Toisen osaamisalan tutkinnon osa, 30 – 60 osp
Ammatillinen tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta, 30 osp

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna (lähi- ja etäopetus, työelämässä oppiminen), joten voit suorittaa koulutuksen myös työn ohessa. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Tutkinnon perusteet

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.