In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Tarjoilija (AT)

Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Tarjoilija (AT)

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija (AT)

Ravintolan ammattilaiseksi

Tarjoilijana tunnet ravintolan liikeidean ja esittelet, suosittelet ja myyt ruokaravintolan tuotteita. Suosittelet ja myyt myös ateriakokonaisuuksiin sopivia juomia ravintolan asiakkaille. Käytät sujuvasti erilaisia maksujärjestelmiä sekä noudatat alan arvoja ja lainsäädäntöä.

Kenelle?

Olet innostunut asiakaspalvelusta, etkä pelkää fyysistä työtä. Ravintolan kiireinen työtahti edellyttää sinulta ripeyttä ja organisointikykyä. Koulutus on tarkoitettu sinulle, mikäli työskentelet ravintola- ja catering-alalla asiakaspalvelutehtävissä. Sinulla on mahdollisesti myös hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto suoritettuna.

Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Mihin työllistyn?

Työpaikkojasi voivat olla erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset sekä matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna (lähi- ja etäopetus, työelämässä oppiminen). Koulutus kestää noin 1- 1,5 vuotta – aiempi osaamisesi määrittelee keston. Ravintola-alalla työskentelevät voivat suorittaa tutkinnon oman työn ohessa. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto (120 osp)  muodostuu kahdesta pakollisesta (85 osp)  ja kahdesta tai kolmesta (35 osp) valinnaisesta tutkinnon osasta:

 • Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen, 40 osp
 • Ruokaravintolassa toimiminen, 45 osp
 • Cocktailbaarissa toimiminen, 35 osp
 • Juhlapalvelussa toimiminen, 20 osp
 • Henkilöstöravintolassa toimiminen, 20 osp
 • Kahvilan asiantuntijana toimiminen, 35 osp
 • Olutravintolassa toimiminen, 35 osp
 • Ravintolan tuotteen kehittäminen, 15 osp
 • Tilaustarjoilussa toimiminen, 20 osp
 • Viinibaarissa toimiminen, 35 osp

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon toinen osaamisala on baarimestari.

Osaamisen näyttäminen

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Tutkinnon perusteet

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
 • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.