In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Ravintolakokki

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Minna Selkimäki
Ravintolakokki

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Ravintolakokki

Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki

Kouluttaudu ravintolakokiksi

Ravintolakokkina valmistat ja suunnittelet annoksia ja ateriakokonaisuuksia ravintolan asiakkaille. Työssä tarvitaan myös kädentaitoja, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja hajuaistia. Työpaikkana voi olla esimerkiksi hotelliravintola, korkeatasoinen ruokaravintola, henkilöstöravintola tai etninen ravintola. Ravintolakokin työ on pääasiassa vuorotyötä, joten töissä ollaan myös viikonloppuisin.

Kenelle?

Keittiön usein kiireinen työtahti edellyttää sinulta ripeyttä ja organisointikykyä. Olet innostunut ruoanlaitosta etkä pelkää fyysistä työtä. Koulutus on tarkoitettu sinulle, mikäli työskentelet ravintola- ja catering-alalla ruoanvalmistustehtävissä. Sinulla on mahdollisesti myös hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto suoritettuna.

Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Mihin työllistyn?

Työpaikkoina ovat esim. keittiöt, joissa työskentelee useita kymmeniä ravintola-ammattilaisia tai pieni ravintola, jossa kokki työskentelee yksin. Työskentelyolosuhteet ovat usein kuumat ja meluisat.

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Tutkinto (150 osp)  muodostuu yhdestä pakollisesta (60 osp)  ja kahdesta tai kolmesta (90 osp) valinnaisesta tutkinnon osasta:

Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp

Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, 50 osp
Kasvisruokien valmistaminen, 40 osp
Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä, 30 osp

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon toinen osaamisala on suurtalouskokki.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluja (lähi- ja etäopetus, työelämässä oppiminen), joten voit suorittaa koulutuksen myös työn ohessa. Koulutus kestää noin 1,5 – 2 vuotta – aiempi osaamisesi määrittelee keston. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Tutkinnon perusteet

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.