In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Teija Tuononen
Puutavara-autonkuljettaja

Kuljetusalan ammattitutkinto

Valtimo
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Puutavara-autonkuljettaja

Kuljetusalan ammattitutkinto, metsäteollisuuden kuljetusten osaamisala

Kuljetusalan ammattilaiseksi!

Kuljetusalan ammattilaisena osaat puutavara-auton kuljetuksen, kuormaamisen ja kuormankäsittelyn, hallitset ajoneuvosi laitteet ja kuljetustyypin vaatimat luvat ja asiakirjojen teon. Tunnet alasi työturvallisuusmääräykset. Osaat toimia asiakaspalvelutilanteissa.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu sinulle,  jos olet suorittanut kuljetusalan ammatillisen perustutkinnon tai sinulla on riittävästi työkokemusta alalta.

Mihin työllistyn?

Voit toimia monenlaisissa metsäteollisuuden kuljettajan tehtävissä kuljetusalan tai kuljetuksia toteuttavissa organisaatioissa tai yrityksissä.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna (lähi- ja etäopetus, työelämässä oppiminen). Ammattitutkinnon opiskelu edellyttää työpaikkaa puutavaran autokuljetuksessa. Koulutuksen ajaksi tehdään joko koulutussopimus tai oppisopimus.

Metsäteollisuuden kuljetusten osaamisala (150 osp) muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja valinnaisista tutkinnon osista :

 • Kuljettajana toimiminen, 40 osp
 • Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 1 (60 – 120 osp)

 • Metsäteollisuuden puukuljetukset, 60 osp
 • Metsäteollisuuden energiakuljetukset, 60 osp
 • Metsäteollisuuden jalostekuljetukset, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2 (0 – 40 osp)

 • Henkilöliikenteen rahdinkuljetus, 40 osp
 • Kuljetusalan perustason ammattipätevyyden laajennus, 15 osp
 • Työhön perehdyttäminen ja opastaminen, 40 osp
 • Huolto ja kunnossapito, 40 osp
 • Tutkinnon osa tai osia metsäalan ammattitutkinnon toiselta osaamisalalta, 20 – 30 osp
 • Tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 10 – 30 osp

Terveydentilavaatimusten tavoitteena on edistää turvallisuutta koulutuksessa ja työelämässä. Silloin kun opintoihin sisältyy potilas- tai asiakasturvallisuuteen, liikenneturvallisuuteen tai alaikäisten turvallisuuteen liittyviä vaatimuksia, sinua pyydetään hakuvaiheessa arvioimaan ajankohtaista terveydentilaasi ja toimintakykyäsi suhteessa sen tutkinnon terveydentilavaatimuksiin, johon olet hakeutumassa. Siksi sinulta voidaan pyytää tietoja terveydentilasi ja toimintakykysi rajoitteista ja sairauksiesi hoitotilanteesta.

Jos sinulla on terveydellisiä rajoituksia, jotka voivat vaikuttaa ammatinvalintaasi, keskustele niistä jo hakuvaiheessa ohjaajasi, huoltajiesi, terveydenhoitajan, lääkärin tai Riverian opiskeluhuollon henkilöstön kanssa!

Lue lisää

Opintopolku.fi > Hakijan terveydentila ja toimintakyky

Riveria: Opiskelijavalintaja ja terveydelliset vaatimukset

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
 • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.