In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, perhepäivähoitaja

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, perhepäivähoitaja

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, perhepäivähoitaja

Työkaluja ammattitaitoiseen varhaiskasvatukseen

Perhepäivähoitajana olet turvallinen aikuinen, joka pitää lapsista huolta kodinomaisessa ympäristössä. Hellässä huomassasi lapset syövät monipuolisesti, liikkuvat, leikkivät ja lepäävät sopivassa suhteessa. Opinnot Riveriassa tekevät sinusta ammattitaitoisen varhaiskasvattajan, jolla on entistä paremmat työkalut mm. lapsen tuen tarpeiden huomioimiseen.

Kenelle?

Sovit perhepäivähoitajaksi, jos olet vastuuntuntoinen, rauhallinen ja terve. Sinulla on hyvät hermot ja erinomaiset vuorovaikutustaidot. Pohjakoulutuksena sinulla on kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan peruskoulutus (tai vastaavat tiedot ja taidot). Olet käynyt täydentäviä sekä syventäviä opintoja ja sinulla on noin kolmen vuoden työkokemus.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voivat olla Sora-lainsäädännön mukaiset terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvät esteet. Lue tarkemmin terveydentilan vaikutuksista opiskelijavalintaan.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Monimuoto-opiskelu (lähi- ja etäopiskelu, työelämässä oppiminen) mahdollistaa tutkinnon suorittamisen työn ohessa. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, perhepäivähoidon osaamisala

Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla, 20 osp

Lapsen tuen tarpeisiin vastaaminen yhteistyössä huoltajien kanssa, 30 osp

Toimiminen perhepäivähoitoympäristössä, 40 osp

Pedagogisen toimintakulttuurin toteuttaminen varhaiskasvatuksessa, 40 osp

Tutkinnon osa Lapsen, kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen kasvatus ja ohjausalan perustutkinnosta, 40 osp

Terveydentilavaatimusten tavoitteena on edistää turvallisuutta koulutuksessa ja työelämässä. Silloin kun opintoihin sisältyy potilas- tai asiakasturvallisuuteen, liikenneturvallisuuteen tai alaikäisten turvallisuuteen liittyviä vaatimuksia, sinua pyydetään hakuvaiheessa arvioimaan ajankohtaista terveydentilaasi ja toimintakykyäsi suhteessa sen tutkinnon terveydentilavaatimuksiin, johon olet hakeutumassa. Siksi sinulta voidaan pyytää tietoja terveydentilasi ja toimintakykysi rajoitteista ja sairauksiesi hoitotilanteesta.

Jos sinulla on terveydellisiä rajoituksia, jotka voivat vaikuttaa ammatinvalintaasi, keskustele niistä jo hakuvaiheessa ohjaajasi, huoltajiesi, terveydenhoitajan, lääkärin tai Riverian opiskeluhuollon henkilöstön kanssa!

Lue lisää

Opintopolku.fi > Hakijan terveydentila ja toimintakyky

Riveria: Opiskelijavalintaja ja terveydelliset vaatimukset

Osaamisen näyttäminen

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, perhepäivähoitaja

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.