In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Opastuspalvelujen ammattitutkinto, matkaopas

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Opastuspalvelujen ammattitutkinto, matkaopas

Osaajaksi matkailualalle

Matkaoppaana olet matkailualan ammattilainen!  Hallitset opastustekniikat ja -tilanteet. Osaat toimia joustavasti, reagoit nopeasti asiakkaiden esittämiin toivomuksiin ja osaat neuvoa matkailijoita asiakaslähtöisesti.

Kenelle?

Työ edellyttää sinulta vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja, täsmällisyyttä, oma-aloitteellisuutta, ongelmanratkaisutaitoa sekä yllättävien tilanteiden ja ryhmän hallintakykyä. Osaat käyttää työssä tarvittavia vieraita kieliä. Huomioit työssäsi ammattietiikan sekä ympäristö- ja turvallisuuskysymykset.

Mihin työllistyn?

Koulutus antaa sinulle valmiuksia työskennellä paikallis- ja kohdeoppaana tai vaihtoehtoisesti ulkomaan kohdeoppaana, matkailuneuvonnassa, matkailukeskuksen neuvontatehtävissä tai matkailun muilla osa-alueilla.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Koulutus kestää noin 1,5 vuotta ja se toteutetaan monimuoto-opiskeluna hyödyntäen verkko-opetusta. Koulutukseen voi osallistua etänä – edellyttää omia tietoliikenneyhteyksiä.

Tutkinnon rakenne

Opastuspalvelujen ammattitutkinnon suorittaminen edellyttää vähintään kolmen tutkinnon osan hyväksyttyä suorittamista. Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta osasta ja kahdesta valinnaisesta osasta. Toisen valinnaisen osan tulee olla osista:

  • Erikoisoppaana toimiminen
  • Kotimaan matkanjohtajana toimiminen
  • Opastaminen vieraalla kielellä

Opastuspalvelun tuotteistaminen ja toteuttaminen, 45 osp

 

Erikoisoppaana toimiminen, 25 osp
Kotimaan matkanjohtajana toimiminen, 35 osp
Opastaminen vieraalla kielellä, 25 osp
Paikallisoppaana toimiminen, 25 osp
Risteilyoppaana toimiminen, 25 osp
Ulkomaan kohdeoppaana toimiminne, 25 osp
Ulkomaan matkanjohtajana toimiminen, 35 osp
Ammatillinen tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta, 30 osp
Ammatillinen tutkinnon ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 5 – 25 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Tutkinnon suorittaminen

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.