In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Metsäkoneenkuljettaja (AT)

Valtimo
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Metsäkoneenkuljettaja (AT)

Metsäalan ammattitutkinto, metsäkoneenkuljettaja (AT)

Metsäalan ammattilaiseksi!

Metsäkoneenkuljettajana hallitset hakkuukoneella, kuormatraktorilla tai metsänparannuskoneella työskentelyyn liittyvät työvaiheet ja hyödynnät monipuolisesti koneen tietojärjestelmiä. Osaat kuljettaa, siirtää ja käsitellä käytössäsi olevia metsäkoneita huolehtien ympäristönäkökohdista ja turvallisuustekijöistä erilaisissa olosuhteissa lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu sinulle,  jos olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon tai sinulla on riittävästi työkokemusta metsäalalta.

Mihin työllistyn?

Voit toimia hakkuukoneen, kuormatraktorin tai metsänparannuskoneen kuljettajana. Hakkuukoneenkuljettajana toimit erityyppisissä koneellisen puunkorjuun tehtävissä. Kuormatraktorin kuljettajana toimit käsitellyn metsän lähikuljetustehtävissä. Metsänparannuskoneen kuljettajana toimit koneellisissa metsänparannustehtävissä, ojitusten sekä metsäautoteiden rakennus- ja kunnostustehtävissä.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna (lähi- ja etäopetus, työelämässä oppiminen), joten voit suorittaa koulutuksen myös työn ohessa. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Metsäkoneenkuljetuksen osaamisala (150 osp) muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja valinnaisista tutkinnon osista :

 • Metsäalan työtehtävissä toimiminen, 20 osp
 • Talousmetsien käsitteleminen, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 1 (70 osp)

 • Hakkuukoneella työskenteleminen, 70 osp
 • Kuormatraktorilla työskenteleminen, 70 osp
 • Metsänparannuskoneella työskenteleminen, 70 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2 (30 osp)

 • Energiapuun korjuukoneella työskenteleminen, 30 osp
 • Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp
 • Metsäkoneen tietojärjestelmien hyödyntäminen ja vian hakeminen, 30 osp
 • Koneellisten metsänhoitotöiden tekeminen, 30 osp
 • Työkoneen siirtokuljetuksen toteuttaminen, 20 osp
  Valittaessa tämä tutkinnon osa täytyy suorittaa myös tutkinnon osa Kuljetusalan perustason ammattipätevyys (10 osp)
 • Tutkinnon osa tai osia metsäalan ammattitutkinnon toiselta osaamisalalta, 20 – 30 osp
 • Tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 10 – 30 osp

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
 • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.