In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Metsäkoneasentaja (AT)

Metsäalan ammattitutkinto

Valtimo
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Metsäkoneasentaja (AT)

Metsäalan ammattitutkinto, metsäkoneasentaja (AT)

Metsäalan ammattilaiseksi!

Metsäkoneasentajana hallitset  loogisen ja analyyttisen vianetsinnän. Koekäytät ja testaat koneita sekä teet huolto-, kunnossapito- ja korjaustöitä asiakaslähtöisesti erilaisissa olosuhteissa. Osaat  tehdä metsäkoneiden hydrauliikkaan, ajovoimasiirtoon, tieto- ja ohjausjärjestelmiin, moottoreihin sekä metallitöihin liittyviä tehtäviä.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu sinulle,  jos olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon tai sinulla on riittävästi työkokemusta metsäalalta.

Mihin työllistyn?

Voit toimia metsäkonealan huolto- ja korjaustehtävissa korjaamoilla tai liikkuvana huoltoasentajana. Voit toimia myös monipuolisesti liikkuvan kaluston huolto- ja korjaustehtävissä.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna (lähi- ja etäopetus, työelämässä oppiminen). Ammattitutkinnon opiskelu edellyttää työpaikkaa metsäkoneiden huolto- ja korjaustehtävissä. Koulutuksen ajaksi tehdään joko koulutussopimus tai oppisopimus.

Metsäkoneasennuksen osaamisala (150 osp) muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja valinnaisista tutkinnon osista :

  • Metsäalan työtehtävissä toimiminen, 20 osp
  • Metsäkoneen vian etsiminen, huoltaminen ja korjaaminen, 50 osp
  • Metsäkoneen ajovoimansiirron huoltaminen ja korjaaminen, 20 osp
  • Metsäkoneen hydrauliikan huoltaminen ja kunnossa pitäminen, 20 osp
  • Metallitöiden tekeminen metsäkonealalla, 20 osp
  • Moottorin huoltaminen ja kunnossa pitäminen metsäkonealalla, 20 osp
  • Metsäkoneen tieto- ja ohjausjärjestelmien huoltaminen ja kunnossa pitäminen, 20 osp
  • Tutkinnon osa tai osia metsäalan ammattitutkinnon toiselta osaamisalalta, 20 – 30 osp
  • Tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 10 – 30 osp

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.