In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Pixabay
Mehiläistarhaaja

Maatalousalan ammattitutkinto

Pixabay
Mehiläistarhaaja

Maatalousalan ammattitutkinto

Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Mehiläistarhaaja

Sinustako mehiläisalan asiantuntija!

Maatalousalan ammattitutkinto, mehiläistarhaaja

Mehiläistarhaajana toimit mehiläisalan asiantuntijana, joka tuottaa ja myy mehiläisalan tuotteita ja palveluja.

Hallitset mehiläisten hoidon, elintarvikkeiden käsittelyn ja toimialan yrittämiseen liittyvät asiat. Osaat hoitaa mehiläisiä siten, että pesät pysyvät terveinä ja tuottavina vuodesta toiseen. Halliset pesien lisäyksen ja mehiläisemojen kasvatuksen ja osaat valita tuotantoon sopivat tarhapaikat mehiläisten ja kasvien tuntemuksensa perusteella.

Tunnet tuotteiden ominaisuudet pystyäkseen säilyttämään tuottamiensa elintarvikkeiden korkean laadun. Tuotteiden käsittelyssä käytät toimialalle kehitettyjä koneita ja laitteita.

Valinnaisten tutkinnon osien kautta voit erikoistua mehiläisalan palvelujen tuottamiseen tai raaka-aineiden tuotteistamiseen.

Kenelle?

Koulutus soveltuu sinulle, jos olet kiinnostunut alasta ja haluat kasvattaa/vahvistaa ammattitaitoasi mehiläitarhauksen parissa.

Mihin työllistyn?

Voit toimia itsenäisenä yrittäjän joko päätoimisesti tai muun työn ohessa sekä työntekijänä mehiläisalalla.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna (lähi- ja etäopetus, työelämässä oppiminen), joten voit suorittaa koulutuksen työn ohessa. Koulutus kestää noin 1- 1,5 vuotta – aiempi osaamisesi määrittelee keston. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Maatalousalan ammattitutkinto, mehiläistarhaajan osaamisala (150 osp)  muodostuu kahdesta pakollisesta (100 osp)  ja valinnaisista tutkinnon osista (50 osp):

  • Mehiläisten tarhaus, 70 osp
  • Hunajan ja vahan käsitteleminen, 30 osp
  • Maaseudun palvelutuotanto, 50 osp
  • Maatalousalan työtehtävissä toimiminen, 50 osp
  • Maatalousalan yrittäjänä toimiminen, 50 osp
  • Tuotteistaminen maatalousalalla, 30 osp

Osaamisen näyttäminen

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Tutkinnon perusteet

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.