In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Luontoalan ammattitutkinto, erä- ja luonto-opas

Niittylahti
Luontoalan ammattitutkinto, erä- ja luonto-opas

Niittylahti
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Luontoalan ammattitutkinto, erä- ja luonto-opas

Luontoalan ammattitutkinto

Luontoelämykset ammatiksi – opiskele erä- ja luonto-oppaaksi

Erä- ja luonto-oppaana osaat opastaa erilaisia asiakasryhmiä kesä- ja talviolosuhteissa. Hallitset maastossa tarvittavat erätaidot: suunnistuksen, tulenteon, ruoanlaiton, vaellukset, yöpymisen valmistelun ja välinehuollon. Huolehdit asiakasryhmän turvallisuudesta kaikissa olosuhteissa. Toimit kestävän kehityksen mukaisesti ja yhteistyössä muiden matkailu-alan toimijoiden kanssa.

Luontoalan ammattitutkinnon suorittanut voi työskennellä erä- ja luonto-ohjelmien ohjaajana sekä retkien ja vaellusten vetäjänä muun muassa matkailu-, virkistys- ja hyvinvointipalveluja tarjoavissa organisaatioissa.

Koulutuksen kesto: 5.8.2019–30.6.2020

Hakuaika syksyllä 2019 alkavaan koulutukseen on käynnissä!
Hakuaika päättyy 12.4.2019. Vapaita opiskelupaikkoja voi tiedustella vielä hakuajan päätyttyä.

Kenelle?

Viihdyt luonnossa, olet asiakaspalveluhenkinen ja haluat järjestää elämyksiä. Haluat työskennellä tulevaisuudessa eräoppaana tai matkailu- ja tapahtumapalveluiden parissa luontomatkailualalla ja haluat kehittää taitojasi ammattilaisen tasolle.

Sovellunko koulutukseen?

Olet täysi-ikäinen, sinulla on hyvä psyykkinen ja fyysinen kunto sekä hyvät ryhmätyötaidot ja motivaatio. Koulutukseen valitaan valintakokeen perusteella. Valintakoe sisältää toiminnallisia tehtäviä sekä haastattelun. Valintakoe on 26.4.2019. Kutsumme kaikki hakijat valintakokeeseen sähköpostitse.

Tutustu tutkinnonperusteisiin

Teemme kanssasi henkilökohtaisen suunnitelman tutkinnon suorittamisesta. Opiskelu on toiminnallista ja käytännönläheistä. Osaaminen osoitetaan näytöillä, joiden toteutukseen on erilaisia mahdollisuuksia.

Opiskeluaikaan sisältyy myös useampia enintään viiden vuorokauden jaksoja luonnossa.

Koulutukseen kuuluu kaksi työpaikalla oppimisen jaksoa, jotka voit toteuttaa valitsemissasi alan tehtäviin sopivissa yrityksissä.

Opetus on maksutonta koko koulutuksen ajan. Kustannuksia kertyy jonkin verran koulutukseen sisältyvien kurssien pätevyystodistuksista (Hygieniapassi 10 €, EA kortti 10 €, KTO koe + KTO todistus 100 €, Melontaohjaaja-todistus 45€ ja Kumilauttakippari-todistus 65€). Opintoihin liittyvillä retkillä opiskelija kustantaa itse omat eväänsä, keittimen ja polttoaineen tarjoaa talo.

Varusteet oppilaitoksen puolesta:

 • majoite – teltta, tarppi, lumikuoppa tms. paikka lepoon tilanteen / vuodenajan mukaan
 • kirves, saha, lapiot
 • nuotiokattilat ja -pannut
 • sukset, lumikengät, ahkio – lumella liikkumisen välineet
 • EA-laukku
 • melontakalusto – pl. märkä/kuivapuku

Nämä henkilökohtaiset varusteet sinun tulee hankkia itse:

 • ulkona liikkumiseen soveltuva vaatetus – kerrospukeutumisen periaate
 • hyvät jalkineet – vaelluskenkä / kumisaapas -tyyppinen, talveen irtohuovalla oleva kumisaapas ehkä?
 • löysä pipo, käsineitä (tukevanahkainen työhanska)
 • makuupussi ja-alusta
 • rinkka 65 + litraa
 • pienet EA-tarvikkeet
 • puukko
 • valaisin (otsalamppu )
 • kompassi
 • taukotakki talveen

Varustehankintoja ehdit tehdä vielä opintojen alettua. Koulutuksen alussa perehdytään oikeanlaisiin varusteisiin, ja tarvittaessa oppilaitoksella on joitakin kappaleita makuupusseja, rinkkoja sekä alustoja.

Niittylahden kampuksella on asuntola, jossa asuminen on maksutonta. Asumiseen voi hakea asumistukea. Opiskelu kuuluu opintotuen piiriin.

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.

 


 

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
 • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.