In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Riistanhoitaja, luontoalan ammattitutkinto

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Riistanhoitaja, luontoalan ammattitutkinto

Riista-alan osaajaksi

Riistanhoitajana tunnet toimialueesi riistaeläimet ja niiden kannat. Osaat huolehtia riistan elinympäristöstä ja toimia kestävästi myös muun luonnon hyväksi. Osaat suunnitella ja toteuttaa metsästykseen liittyviä palveluita, sekä lähestyä alaa ammattimaisesta näkökulmasta.

Pohjois-Karjala tarjoaa riista-alan opinnoille hienot puitteet. Opintojen aikana käytettävissäsi on laaja asiantuntijoiden, havaintokohteiden sekä yhteistyökumppaneiden verkosto sekä maakunnassa että koko valtakunnan alueella. Sinulla on mahdollisuus ammentaa tuoreinta riista-alan tietoa ja osaamista sekä teoriassa että käytännössä.

Aloitus: Seuraava aloitus 2023. Haun aukeaminen päivitetään myöhemmin.

Kenelle?

Koulutus soveltuu sinulle, jos olet kiinnostunut riistanhoidosta ja metsästystyksestä. Sinulla on ainakin perustason pohjatiedot metsästyksestä, ja omaat metsästyskortin.

Mihin työllistyn?

Riistatalouden ammattilaisena toimit riistanhoidon ja metsästyspalvelujen tuottamisen tehtävissä. Työtilaisuuksia voi tarjoutua esimerkiksi riistapainotteisista luonnonhoitokohteista tai erämatkailun parissa. Myös riistahallinto on potentiaalinen riistanhoitajien työllistäjä.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Koulutus kestää noin 1,5 vuotta ja se toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Koulutus pitää sisällään lähi- ja etäopiskelua sekä mahdollisesti työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksen voi suorittaa myös työn ohessa.

Koulutuksen etäopintoihin on mahdollista osallistua myös videoneuvotteluyhteyden kautta.

Koulutuksen hinta on 380 €. Hinta sisältää pääasiassa opintomatkoihin sekä kurssimateriaaleihin liittyviä kuluja. Opiskelusta voi koitua kuluja myös majoitusten sekä henkilökohtaisten lupien ja pätevyyskorttien (mm. EA ja hygieniapassi) kautta. Opiskelijat vastaavat omista ruokailuistaan.

Riistanhoito

Metsästyspalvelujen toteuttaminen

Riistan tarhaus

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Tutkinnon suorittaminen

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.