In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Lämmityslaiteasentaja (AT)

Talotekniikan ammattitutkinto

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Lämmityslaiteasentaja (AT)

Talotekniikan ammattitutkinto, lämmityslaiteasentaja (AT)

Erikoistu lämmityslaiteasentajaksi

Ammattitaitoisena lämmityslaiteasentajana hoidat kiinteistöjen ja pienimuotoisten tuotantoprosessien lämmityslaitteisiin liittyviä sähkö-, putkisto- ja laitteistoasennuksia sekä niihin liittyviä huolto- ja korjaustoimenpiteitä. Pystyt toteuttamaan itsenäisesti lämmityslaitteistojen asennus- ja käyttöönottovaiheen työt niihin liittyvien aikataulu- ja laatuvaatimusten mukaisesti.

Toimit lämmityslaitteiden asennus- ja huoltotehtävissä sekä uudisrakentamisen kohteissa että olemassa olevassa kiinteistöissä.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on sähkö-, kiinteistönhoidon-, LVI- tai rakennusalan peruskoulutus ja/tai työkokemusta alalta.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna (lähi- ja etäopetus, työelämässä oppiminen), joten voit suorittaa koulutuksen myös työn ohessa. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Talotekniikan ammattitutkinto, lämmityslaiteasentaja (AT) (150 osp) muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta ja valinnaisista tutkinnon osista.

 • Lämmityslaitteistojen sähköasennukset, 50 osp
 • Polttolaitteistojen asentaminen, 50 osp
 • Aurinkolämmityslaitteistojen asentaminen, 25 osp
 • Hybridijärjestelmien mitoittaminen ja käynnistäminen, 25 osp
 • Lämpöpumppujen asentaminen ja huoltaminen, 25 osp
 • Huoltopalvelujen tuottaminen ja palvelutilanteen hallinta, 25 osp
 • Tutkinnon osa tai osia talotekniikan ammattitutkinnon toiselta osaamisalalta, 25 – 50 osp
 • Tutkinnon osa toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 25 osp
  Tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osia toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta vähintään 25 osaamispisteen laajuisesti.

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
 • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.