In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Tiimin johtajana varhaiskasvatuksessa

Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Tiimin johtajana varhaiskasvatuksessa

Tiimin johtajana varhaiskasvatuksessa

Koulutus on suunnattu kaikille työssä oleville varhaiskasvatuksen opettajille. Voit olla vasta työsi aloittanut opettaja tai jo pitkään alla ollut konkari. Koulutus toimii erinomaisesti esimerkiksi opettajauran aloituksen tai varajohtajan tehtävän tukena. Painotamme sisältöjä tarpeidesi mukaan.

Koulutuksen tavoite
Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa varhaiskasvatuksen opettajan johtajuutta. Koulutuksen kautta opettaja saa valmiuksia toimia tiimin johtajana pedagogisen toiminnan tasolla. Prosessin aikana opettaja käy läpi varhaiskasvatuslain ja varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden edellyttämiä opettajan vastuualueita tiimin johtamisen näkökulmasta.

Tarkoituksena on tarjota turvallinen ja tukeva ympäristö tiimin johtamisen tarkasteluun

Opettaja saa prosessin aikana tietopuolista vahvistusta oman johtajuuden tueksi, sekä konkreettisia työkaluja omaan työtehtävään. Keskeisenä menetelmänä koulutuksessa on tiimissä oppiminen ja tiedon jakaminen. Opiskelu etenee ohjatusti, mutta osallistuja voi säädellä itsenäisesti aikatauluja verkkomuotoisessa oppimisympäristössä.

Koulutuksen jälkeen osallistujalla on hyvät valmiudet johtaa omaa tiimiä, sekä uusin tietopuolinen osaaminen opettajan johtajuutta käsittelevistä sisältöalueista. Koulutuksen aikana saat myös tiiviin kuntarajat ylittävän verkoston.

Koulutuksen keskeisimmät sisällöt
// Koulutuksen aikana perehdytään seuraaviin sisältöihin:
// Opettaja tiimin johtajana varhaiskasvatuksessa
// Toiminnan suunnittelu ja arviointi (SAK-työtehtävät)
// Jaetun johtajuuden rakenteet
// Viestintä ja toimiminen digitaalisessa työympäristössä
// Turvallisuuden johtaminen varhaiskasvatuksen ympäristöissä
// Tiimin vuorovaikutus ja tiimin johtaminen
// Tiimin osaamisen kartoitus ja ylläpitäminen
// Inklusiivisen varhaiskasvatuksen johtaminen
// Lapsen uudistunut varhaiskasvatussuunnitelma
// Luovat menetelmät varhaiskasvatuksessa (valinnainen)

Koulutus sisältää
// Asiantuntijaluentoja ja työelämäpuheenvuoroja
// Lähi- ja etäopetusta ryhmälle
// Orientoivia oppimistehtäviä
// Osallistavaa työskentelyä verkko-oppimisympäristössä

Työskentelytavat
Koulutus toteutetaan pääosin verkossa. Opinnot rakentuvat aihealueittain moduuleista. Jokaiseen moduuliin kuuluu asiantuntijan alustus, omassa työssä tehtäviä harjoituksia, sisältöä tukevaa materiaalia, ryhmässä työskentelyä ja pedagogista tiimi-/yksilöohjausta. Koulutusprosessissa on tarkoitus hyödyntää mahdollisimman paljon opettajan suunnitteluaikaa. Kaikki opintoihisi liittyvät harjoitukset tukevat työtehtävääsi.

Hinta
Oppisopimuksella opiskelijalle maksuton. Koulutus mahdollista suorittaa myös omakustanteisesti, hinta ilmoitetaan myöhemmin.

Oppisopimus
Oppisopimuksella opiskeltaessa koulutuskokonaisuus on opiskelijalle maksuton. Oppisopimus on työ- tai virkasuhteeseen tai yrittäjäasemaan perustuva määräaikainen koulutussopimus. Oppisopimuskoulutus on käytännön työtehtävissä oppimista, jota täydennetään tietopuolisella koulutuksella. Opintojen aikana opiskelija. Oppilaitos maksaa tietopuolisen koulutuksen ja tietyin edellytyksin opintososiaalisia etuja (päiväraha, perheavustus) opiskelijalle (sekä matka- ja majoittumiskorvaus).

Lisätiedot oppisopimuksella opiskelusta:
koulutussuunnittelija, Pia Perämäki p. 046 923 2820 tai pia.peramaki@riveria.fi

Aloitusajankohta ja paikka
Etätoteutus. Koulutusprosessi kestää noin 12kk.

Opintojen aloitus 14.2.2023.

Hakeminen
Hakuaika 18.12.2022 saakka.

Hae koulutukseen tästä