In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Joensuu
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Joensuu
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja

Tue lasten ja nuorten kehitystä

Koulunkäynninohjaajana/koulunkäyntiavustajana autat ja tuet oppilasta tehtävissä, joissa tämä ei kehitysvaiheensa, vammansa tai sosiaalisen tilanteensa vuoksi selviydy itse. Työsi tavoitteena on tukea oppilaan itsenäistymistä ja oppimiskykyä. Voit työskennellä päivähoidossa, perusopetuksessa, ammatillisessa koulutuksessa ja lukioissa, koulujen iltapäivätoiminnassa, leikkipuistoissa ja tarvittaessa myös asiakkaan kotona.

Kenelle?

Koulunkäynninohjaajan tai koulunkäyntiavustajan työ vaatii kärsivällisyyttä, kekseliäisyyttä, hyvää mielikuvitusta ja järjestelmällisyyttä. Sovit alalle, jos sinulla on myönteinen asenne, olet oikeudenmukainen ja omaat hyvät vuorovaikutustaidot. Asiakkaan toimintakyvyn tukeminen erilaisissa tilanteissa vaatii sinulta joustavuutta ja sopeutumista muuttuviin olosuhteisiin. Työympäristö voi olla meluinen, joten työ vaatii hyvää havaintokykyä ja tilanteiden arviointikykyä.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voivat olla Sora-lainsäädännön mukaiset terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvät esteet. Lue tarkemmin terveydentilan vaikutuksista opiskelijavalintaan.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Monimuoto-opiskelu (lähi- ja etäopiskelu, työelämässä oppiminen) mahdollistaa tutkinnon suorittamisen työn ohessa. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja

Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla, 20 osp

Oppijan ja oppimisen ohjaus, 40 osp

Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä, 30 osp

Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus, 40 osp

Terveydentilavaatimusten tavoitteena on edistää turvallisuutta koulutuksessa ja työelämässä. Silloin kun opintoihin sisältyy potilas- tai asiakasturvallisuuteen, liikenneturvallisuuteen tai alaikäisten turvallisuuteen liittyviä vaatimuksia, sinua pyydetään hakuvaiheessa arvioimaan ajankohtaista terveydentilaasi ja toimintakykyäsi suhteessa sen tutkinnon terveydentilavaatimuksiin, johon olet hakeutumassa. Siksi sinulta voidaan pyytää tietoja terveydentilasi ja toimintakykysi rajoitteista ja sairauksiesi hoitotilanteesta.

Jos sinulla on terveydellisiä rajoituksia, jotka voivat vaikuttaa ammatinvalintaasi, keskustele niistä jo hakuvaiheessa ohjaajasi, huoltajiesi, terveydenhoitajan, lääkärin tai Riverian opiskeluhuollon henkilöstön kanssa!

Lue lisää

Opintopolku.fi > Hakijan terveydentila ja toimintakyky

Riveria: Opiskelijavalintaja ja terveydelliset vaatimukset

Osaamisen näyttäminen

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Katso tutkinnon perusteet

Tutkinnon osat

Hakuaika 14.8.2022 saakka:
// Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä 30 osp
// Oppijan ja oppimisen ohjaus 40 osp

Hakuaika 7.11.-2.12.2022, opinnot alkavat tammikuussa 2023
// Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus 30 osp
// Oppijan ja oppimisen ohjaus 40 osp
// Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä 40 osp
// Koulunkäynnin ja opiskelun ohjaus ja tuki 30 osp
// Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon aktiivinen rakentaminen työelämässä  20 osp (valinnainen tutkinnon osa)

 

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.