In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Ohjauksen osaamisala

Joensuu
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Ohjauksen osaamisala

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, ohjauksen osaamisala

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, ohjauksen osaamisala

Hallitse erilaisia ohjaustilanteita

Tutkinnon suorittamisen jälkeen osaat toimia vaativissa asiakas- ja ohjaustilanteissa eri-ikäisten parissa. Koulutuksessa saat taitoja toteuttaa elinikäistä ohjausta eri taustaisten ohjattavien kanssa esimerkiksi elämänvaiheiden muutostilanteissa ja hyvinvoinnin edistämisessä. Sinä opit ohjaamaan sekä yksilöitä että ryhmiä ja opit tunnistamaan työssäsi erityistä tukea tarvitsevat oppijat ja ohjattavat sekä osaat tukea heidän toimijuuttaan ja oppimistaan.

Koulutuksen jälkeen sinulla on käytössäsi yhteistyön menetelmiä moniammatillisissa verkostoissa toimimiseen. Sinä voit opintojen jälkeen työskennellä vaativissa ja syvällistä osaamista edellyttävissä tehtävissä kasvatus-, opetus- ja ohjausalan toimintaympäristöissä, esim. työpajaohjaajana, yksilövalmentajana, uraohjaajana.

Katso tutkinnon esittelyvideo

Kenelle?

Opinnot sopivat sinulle, joka olet kiinnostunut toimimaan ohjauksen eri toimintaympäristöissä. Jos olet jo ohjauksen ammattilainen, pääset opinnoissa syventämään ohjausosaamistasi. Työ vaatii hyviä vuorovaikutustaitoja, myönteistä asennetta, joustavuutta, kärsivällisyyttä ja kykyä sopeutua muuttuviin olosuhteisiin.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voivat olla Sora-lainsäädännön mukaiset terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvät esteet. Lue tarkemmin  terveydentilan vaikutuksista opiskelijavalintaan.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Monimuoto-opiskelu (lähi- ja verkko-opiskelu, työelämässä oppiminen) mahdollistaa tutkinnon suorittamisen työn ohessa. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, ohjauksen osaamisala

Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla, 20 osp

Osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus, 50 osp

Aikuisten ohjaus eri elämäntilanteissa, 50 osp

Osaamisen näyttäminen

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

 

Tutkinnon osat

Osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus 50 osp
Hakuaika 14.8.2022 saakka, opinnot alkavat 25.8.2022

  • kohderyhmä – alanvaihtajat, ohjaukseen lisäkoulutusta haluava, ennen kasvatusalan korkeakouluopintoja
  • opintojen toteutus päivä/monimuoto – opinnot ovat monimuoto-opintoja, sisältäen lähipäiviä
  • maksuton

Aikuisten ohjaus eri elämäntilanteissa 50 osp
Hakuaika 7.11.-2.12.2022, opinnot alkavat 9.1.2023

 

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.