In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Piia Kinnunen
Käsityöntekijä, taideteollisuusalan ammattitutkinto

Käsityöntekijä

Joensuu
Teija Tuononen
Käsityöntekijä, taideteollisuusalan ammattitutkinto

Käsityöntekijä

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Käsityöntekijä, taideteollisuusalan ammattitutkinto

Vahvista ammatillista osaamistasi ja kehitä itseilmaisuasi

Tavoitteenasi on kehittyä ja kasvaa taideteollisuusalan ammattilaisena. Keskityt syventämään niitä ammattitaitoja, joita tarvitset omalla ammattialallasi, esimerkiksi puuseppänä, metalliseppänä, kiviseppänä, kutojana, ompelijana. Koulutuksessa tehdään yhteistyötä kulttuurialan osaajien ja yrityselämän kanssa. Koulutuksesi voi painottua käsityönalan tuotemuotoiluun, ohjaustoimintaan ja yrittäjyyteen.

Käsityöntekijän tulee olla tietoinen ammatillisesta osaamisestaan ja sen kehittämisessä. Ammattilaisen tulee tuntea vastuunsa tuotteiden ja palveluiden tuottamisessa, myynnissä ja markkinoinnissa.

Käsityöntekijän opinnoissa olet jäsenenä monialaisessa tiimissä, jossa opiskellaan alasta riippumattomia taitoja mm. markkinointiin, verkostoitumiseen ja yrittämiseen liittyen. Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus kokeilla käytännössä ideoitasi, verkostoitua eri sidosryhmien kanssa, valmistaa tuotteita tai ohjata kädentaitoja asiakaslähtöisesti yksityishenkilöille, yrityksille tai yhteisöille. Voit osallistua messu- ja myyntitapahtumiin tai näyttelyihin. Ammattitutkinnon aikana on mahdollista perustaa harjoitteluyritys yksin tai yhdessä muiden ammatti- tai perustutkintolaisten kanssa.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu alalle soveltuvan perustutkinnon suorittaneille tai vastaavat tiedot ja taidot omaavalle henkilöille, joka haluaa vahvistaa ammatillista osaamistaan ja kehittää itseilmaisuaan.

Alalle soveltuvat perustutkinnot ovat esimerkiksi käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto, taideteollisuusalan perustutkinto, tekstiili- ja muotialan perustutkinto sekä puualan perustutkinto (puuseppä).

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Taideteollisuusalan ammattitutkinto, käsityöntekijä muodostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Tutkinnon laajuus on 150 osp. Räätälöimme (HOKS) opintosi aiemman osaamisesi ja koulutustarpeittesi mukaan.

  • Moniammatillisessa toimintaympäristössä työskentely, 10 osp
  • Tuotteen suunnitteleminen, 40 osp
  • Tuotteiden valmistaminen ja tuotannon suunnitteleminen, 40 osp
  • Tuotteen markkinointi ja kaupallistaminen, 10 osp

Aikaisempaa ko. alan osaamista edellyttävät valinnaiset

  • Tutkinnon osa taideteollisuusalan at:sta toiselta alalta (0-50 osp)
    – puukkoseppä, seppä, sisustaja

Tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta toiselta alalta (0-50 osp), esim. tutkinnon osia puuteollisuuden perustutkinnosta

Tutkinnon osia tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnosta
– designtekstiilien suunnittelu ja valmistaminen, 45 osp
– päähineiden ja muiden asusteiden suunnittelu ja valmistaminen, 45 osp

Koulutus on monimuotokoulutusta ja kestää n. 1 – 1,5 vuotta. Opinnot koostuvat lähiopetuksesta, jota voi olla myös iltasin, ohjatusta etäopiskelusta, verkko-opinnoista sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Opiskelupäiväsi määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Jos sinulla on aikaisempaa osaamista voit suorittaa tutkinnon osia myös näytöillä. Tutkinto on mahdollista suorittaa kokonaan tai tutkinnonosittain.

Tutkintokoulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimus voidaan tehdä alalla työssä oleville tai käsityöalan yrittäjille.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Opiskelujesi aikana voit hakeutua vaihto-opiskelijaksi. Taideteollisuusalan yhteistyöoppilaitoksia on muun muassa Ranskassa ja Saksassa.

Tutkinnon suorittaminen

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.