In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Jalkojenhoitaja (AT)

Terveysalan ammattitutkinto

Joensuu
Jalkojenhoitaja (AT)

Jalkojenhoitaja hoitaa yleisimpiä alaraajojen ongelmia.

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Jalkojenhoitaja (AT)

Terveysalan ammattitutkinto, jalkojenhoitaja (AT)

Jalkojen hyvinvoinnin ammattilaiseksi

 

Ammattitaitoisena jalkojenhoitajana hallitset jalkojen iho- ja kynsisairauksien hoitotyön huomioon ottaen asiakkaan perussairaudet osana jalkojenhoitoprosessia. Osaat ohjata ja neuvoa asiakkaita jalkojen terveyden edistämisessä, omahoidossa sekä ennaltaehkäistä asiakkaan jalkaongelmien syntymistä hyödyntäen uusinta tietoa jalkojenhoitotyöstä.

Sinulla on ammattitaito tehdä asiakkaille suojaavia- ja keventäviä ortooseja sekä ohjata asiakasta näiden tuotteiden käytössä. Valinnaisilla tutkinnon osilla osaamista voidaan laajentaa.

Voit toimia sosiaali- ja terveysalan sekä kuntoutuksen erilaisissa työyhteisöissä, esimerkiksi terveyskeskuksissa, sairaaloissa, hoiva- ja hoitolaitoksissa, palvelutaloissa sekä alan työryhmissä ja asiakkaiden kodeissa. Voit toimia myös ammatinharjoittajana tai yrittäjänä myyden palveluitasi eri organisaatioille ja yksittäisille asiakkaille.

Kenelle?

Terveysalan ammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka toimit sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisena (Valviran rekisterissä) ja  haluat kehittää ammatillista osaamistasi tai olet kiinnostunut toimimaan ammatinharjoittajana jalkojenhoitotyössä.

Terveysalan ammattitutkinto ei ole ns. alalle tulo tutkinto. Erinomainen lisäkoulutus esimerkiksi lähihoitajille, sairaanhoitajille, fysioterapeuteille tai hierojille.

Työssä vaaditaan myös hyvää psyykkistä ja fyysistä terveyttä. Opiskelijaksi ottamisen esteenä voivat olla Sora-lainsäädännön mukaiset terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvät esteet.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Monimuoto-opiskelu sisältää päivä- ja iltaopetusta (noin 1-2 kertaa viikossa) sekä etäopiskelua ja työelämässä oppimista. Tutkinnon suorittaminen on mahdollista työn ohessa. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Terveysalan ammattitutkinto, jalkojenhoitotyön osaamisala (150 osp) muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja valinnaisista tutkinnon osista.

  • Ammattiosaajana toimiminen terveysalalla, 45 osp
  • Jalkojenhoitotyössä toimiminen, 90 osp
  • Elimistön nestekierron ylläpitäminen ja edistäminen, 15 osp
  • Haavojen hoitaminen, 15 osp
  • Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen, 15 osp
  • Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen, 15 osp
  • Tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 15 osp

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Kustannukset

Opiskelumaksu on 700 €, joka maksetaan 5. erässä. Lisäksi opiskelijan tulee hankkia omat jalkojenhoitovälineet (500 – 1000 €) sekä työvaatteet/kengät ja kirjat (100 – 200 €).

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.