In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Floristi

Puutarha-alan ammattitutkinto

Jaa

Puutarha-alan ammattitutkinto, floristi

Floristina olet käsityön ja asiakaspalvelun ammattilainen!

Floristina palvelet asiakkaita asiantuntevasti ja luontevasti. Esittelet alan tuotteita ja erikoisuuksia sekä neuvot asiakkaita valinnoissaan. Suunnittelet tilattuja kukkasidontatöitä, hankit tarvittavat materiaalit ja käsittelet niitä oikein. Teet kukkasidontatöitä, tekstaat kortit ja pakkaat työt.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on kädentaitoja, sisäistä yrittäjyyttä, paineensietokykyä, pidät asiakaspalvelusta ja kasvit ovat lähellä sydäntäsi. Koulutus antaa valmiuksia kehittää alan ammattityöntekijältä edellytettävää ammattitaitoa niin, että suoriudut alan vaativammista työtehtävistä.

Floristin ammatilliset haasteet painottuvat tuotteiden suunnitteluun ja toteuttamiseen, joka edellyttää hyvää käsityötaitoa ja korkeatasoista asiakaspalvelutaitoa.

Mihin työllistyn?

Olet kukkakaupan ammattilainen, tuotat ja myyt sen tarjoamia tuotteita ja palveluja. Voit toimia kukkatalossa, puutarhamyymälässä tai muussa floristisen alan työympäristössä yrittäjänä, työyhteisön jäsenenä tai freelancerina, floristisen alan ammattilaisena.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Floristiikan osaamisala (150 osp)  muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta (120 osp)  ja valinnaisesta tutkinnon osasta (30 osp) :

Asiakkaiden palveleminen floristisella alalla, 30 osp
Markkinointi floristisella alalla, 45 osp
Kukkasidontatöiden suunnitteleminen ja tekeminen, 45 osp

Juhlakoristelun suunnitteleminen ja toteuttaminen, 30 osp
Kasveilla stailaaminen, 30 osp
Floristisen alan kilpailijana toimiminen, 30 osp
Puutarha-alan yrittäjänä toimiminen, 30 osp
Toisen osaamisalan tutkinnon osa, 30 osp
Ammatillinen tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta, 30 osp

Opiskelusi on monimuotoista. Se sisältää lähiopetusta, ohjattua itsenäistä opiskelua sekä työssä oppimista. Lähipäiviä on keskimäärin 3–6 pv kuukaudessa. Opintojen alussa sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma. Koulutus kestää 1,5–2 vuotta riippuen aiemmasta osaamisestasi. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Opiskelumaksu on 300 €. Opiskelija kustantaa itse myös oppikirjan sekä osan työvälineistä.

Tutkinnon perusteet

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.