In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto, lavastustekniikka

Outokumpu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto, lavastustekniikka

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto, lavastustekniikan osaamisala

Lavastustekniikan ammattilaiseksi

Lavasterakentamisen ammattilaisena osaat rakentaa ja valmistaa lavasteita esittävien alojen tarpeisiin. Toimit osana tuotantoryhmää, joka luo elämyksiä yleisölle.

Olet mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa luovia ja teknisiä tilaratkaisuja esimerkiksi näyttämöille. Luot vaikutelman erilaisista materiaalipinnoista sekä huomioit materiaaleissa kestävän kehityksen. Osaat hyödyntää nykyteknologiaa myös lavastussuunnittelussa.

Voit työskennellä mm. teatteri- ja oopperataloissa, teatteri- ja tanssiryhmissä, konsertti- ja monitoimisaleissa, audiovisuaalisissa tuotannoissa sekä festivaali- ja tapahtumatuotannoissa.

Kenelle?

Lavastustekniikan osaamisala sopii sinulle, joka omaat työkokemusta lavastustekniikan työtehtävistä tai sinulla on aikaisempaa kädentaitoihin liittyvää koulutusta. Olet työskennellyt esimerkiksi erilaisten materiaalien parissa, tai suunnitellut tilaan visuaalisia tai teknisiä ratkaisuja, ja sinulla on tarve täydentää osaamistasi. Harkitset kenties toimimista itsenäisenä yrittäjänä, jolloin voit valita valinnaiseksi tutkinnon osaksesi yrittäjyysopintoja.

Olet vastuuntuntoinen, oma-aloitteinen ja sinulla on kolmiulotteista hahmotuskykyä sekä arvostat kädentaitoja. Ymmärrät että työ vaatii fyysistä toimintaa, ja materiaalin työstämisessä käytetään erilaisia koneita. Pidät työturvallisuutta erittäin tärkeänä.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Monimuoto-opiskelu (lähi- ja etäopiskelu sekä työpaikalla tapahtuva oppiminen) mahdollistaa tutkinnon suorittamisen työn ohessa. Lähiopetuspäiviä (1-3) on keskimäärin joka toinen kuukausi, maanantaisin ja tiistaisin Outokummussa. Koulutus kestää n. 1,5 vuotta, Koulutukseen voi hakeutua jatkuvan haun kautta.

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tehtävissä. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto, lavastusteknikkan osaamisala (150 osp) muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

 • Esitys- ja teatteritekniikan toimintaympäristössä toimiminen, 25 osp
 • Lavastustekniikan tuotantoprosessissa toimiminen, 55 osp
 • Lavasterakentaminen metallintyöstömenetelmin, 35 osp
 • Lavasterakentaminen puuntyöstömenetelmin, 35 osp
 • Lavasterakentaminen pintakäsittelymenetelmiä käyttäen, 35 osp

Voit halutessasi yhdistää Teatteri- ja tapahtumatekniikan osaamisalan valinnaisia tutkinnon osia (35 osp) kuten

 • Esitysteknisen valojärjestelmän rakentaminen ja käyttäminen, 35 osp
 • Esitysteknisen videojärjestelmän rakentaminen ja käyttäminen, 35 osp

Koulutukseen sisältyy mm. seuraavia aihealueita tutkinnon osista riippuen:

 • plastinen sommittelu eri materiaaleista ja mittakaavoissa
 • fondimaalaus
 • kolmiulotteisten pintojen teko eri materiaaleista
 • erilaiset pintakäsittelytekniikat lavastuksiin
 • lavasterunkojen tekeminen eri materiaaleista
 • valo- ja äänitekniikan merkitys lavasteisiin
 • 3D-sovelluksen käyttö suunnittelussa
 • erilaiset korttikoulutukset, mm. tulityökortti
 • koulutuksessa on mahdollisuus osallistua tilaustöiden toteutukseen

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi.

Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Opiskelukustannukset

Koulutuksen opiskelumaksu on 300 euroa.

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
 • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.