In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto

Elintarvikeala, liha-ala, meijeriala, alkoholijuomien valmistus

Joensuu
Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto

Elintarvikeala, liha-ala, meijeriala, alkoholijuomien valmistus

Joensuu
Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto

Elintarvikejalostuksen ammattilainen

Työskenteletkö elintarvikkeiden jalostuksen tehtävissä, mutta sinulta puuttuu alan ammattitutkinto? Elintarvikejalostuksen ammattitutkintoon sisältyy mm. elintarvikehygieniaa, omavalvontaa, elintarviketuotantoa , tuotekehitystä sekä yritystoiminnan kehittämistä. Tutkinnon suoritettuasi osaat valvoa tuotteiden turvallisuutta ja laatua. Hygieenisten työskentelytapojen hallitseminen ja elintarvikkeiden oikea käsittely ovat avainasioita elintarvikejalostajan opinnoissa ja työssä.

Kenelle?

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka toimit pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa perustehtävissä työntekijänä ja/tai itsenäisenä yrittäjinä. Tutkinto soveltuu myös yritystoimintaa aloittaville.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Monimuoto-opiskelu (lähi- ja etäopiskelu sekä työelämässä oppiminen) mahdollistaa tutkinnon suorittamisen työn ohessa. Koulutus kestää n. 1,5 vuotta. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Elintarvikejalostuksen  ammattitutkinto (120 osp) muodostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista valitun osaamisalan mukaan.

Pakolliset tutkinnon osat (60 osp)

Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
Pakkaaminen ja varastointi, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (60 osp)

Valinnaiset tutkinnon osat 1 (30 tai 60 osp)

Elintarvikkeiden valmistaminen, 30 osp
Kalatuotteiden valmistaminen, 30 osp
Kasvistuotteiden valmistaminen, 30 osp
Lemmikkieläinruokien valmistaminen, 30 osp
Marja- ja hedelmätuotteiden valmistaminen, 30 osp
Myllytuotteiden valmistaminen, 30 osp
Rehujen valmistaminen, 30 osp
Valmisruokien valmistaminen, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2 (0 tai 30 osp)

Elintarvikkeiden myynti, 30 osp
Tuotekehitys elintarvikeyrityksessä, 30 osp
Tutkinnon osa tämän tutkinnon toiselta osaamisalalta, 30 osp
Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta, 30 osp
Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta, 30 osp

Pakollinen tutkinnon osa (30 osp)

Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (90 osp)

Valinnaiset tutkinnon osat 1 (60 osp)

Lihanleikkaus, 60 osp
Lihatuotteiden valmistaminen, 60 osp
Teurastaminen, 60 ops

Valinnaiset tutkinnon osat 2 (30 osp)

Elintarvikkeiden myynti, 30 osp
Pakkaaminen ja varastointi, 30 osp
Tuotekehitys elintarvikeyrityksessä, 30 osp
Tutkinnon osa tämän tutkinnon toiselta osaamisalalta, 30 osp
Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta, 30 osp
Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta, 30 osp

Pakolliset tutkinnon osat (60 osp)

Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
Pakkaaminen ja varastointi, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (60 osp)

Valinnaiset tutkinnon osat 1 (30 – 60 osp)

Hapanmaitotuotteiden valmistaminen, 30 osp
Jäätelöiden ja jälkiruokien valmistaminen, 30 osp
Kypsytettyjen juustojen valmistaminen, 30 osp
Ravintorasvojen ja levitteiden valmistaminen, 30 osp
Tuorejuustojen valmistaminen, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2 (0 – 30 osp)

Elintarvikkeiden myynti, 30 osp
Tuotekehitys elintarvikeyrityksessä, 30 osp
Tutkinnon osa tämän tutkinnon toiselta osaamisalalta, 30 osp
Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta, 30 osp
Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta, 30 osp

Pakolliset tutkinnon osat (60 osp)

Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
Pakkaaminen ja varastointi, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (60 osp)

Valinnaiset tutkinnon osat 1 (30 – 60 osp)

Hiilihapollisten alkoholijuomien valmistaminen, 30 osp
Liköörien valmistaminen, 30 osp
Pienpanimo-oluiden valmistaminen, 30 osp
Tilaviinien valmistaminen, 30 osp
Tisleiden valmistaminen, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2 (0 – 30 osp)

Elintarvikkeiden myynti, 30 osp
Tuotekehitys elintarvikeyrityksessä, 30 osp
Tutkinnon osa tämän tutkinnon toiselta osaamisalalta, 30 osp
Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta, 30 osp
Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta, 30 osp

Tutkinnon suorittaminen

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.

 


 

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
  • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.