In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Baarimestari

Jaa
Etusivu > Hakijalle > Ammattitutkinnot > Baarimestari

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, baarimestari

Ammattitaitoista asiakaspalvelua

Baarimestarina työskentelet erityyppisten hotellien ja ravintoloiden baarin asiakas-palvelu- ja anniskelutehtävissä. Osaat esitellä, suositella ja myydä baarin alkoholittomia & alkoholipitoisia juomatuotteita sekä kotimaisia ja kansainvälisiä juomasekoituksia.

Osaat käyttää baarin koneita, laitteita ja käsittellä maksuvälineitä. Teet myyntitilitykset ja toimit kannattavasti liikeidean mukaisesti sekä tiedät yrityksen hinnoittelun periaatteet

Kenelle?

Sinulla on muutaman vuoden työkokemus ravintolan anniskelutehtävissä toimimisesta ja/tai alan perustutkinto suoritettuna. Olet innostunut baarityöskentelystä ja asiakaspalvelusta. Olet sosiaalinen, etkä pelkää fyysistä työtä. Baarin työtahti edellyttää sinulta ripeyttä, näppäryyttä ja organisointikykyä.

Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Mihin työllistyn?

Työpaikkoja ovat erityyppiset baarit ja seurusteluravintolat.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna (lähi- ja etäopetus, työelämässä oppiminen). Koulutus kestää noin 1- 1,5 vuotta – aiempi osaamisesi määrittelee keston. Ravintola-alalla työskentelevät voivat suorittaa tutkinnon oman työn ohessa Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto (120 osp)  muodostuu kahdesta pakollisesta (85 osp)  ja kahdesta tai kolmesta (35 osp) valinnaisesta tutkinnon osasta:

 • Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen, 40 osp
 • Baarityössä toimiminen, 45 osp
 • Cocktailbaarissa toimiminen, 35 osp
 • Juhlapalvelussa toimiminen, 20 osp
 • Henkilöstöravintolassa toimiminen, 20 osp
 • Kahvilan asiantuntijana toimiminen, 35 osp
 • Olutravintolassa toimiminen, 35 osp
 • Ravintolan tuotteen kehittäminen, 15 osp
 • Tilaustarjoilussa toimiminen, 20 osp
 • Viinibaarissa toimiminen, 35 osp

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon toinen osaamisala on tarjoilija.

Osaamisen näyttäminen

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.

Tutkinnon perusteet

Opinnot alkavat 24.10.2022.

Hakeminen

Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Valintaperusteet

Oppisopimus

Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.
 • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.