Leipomoalan ammattitutkinto, leipurikisälli tai kondiittorikisälli
Leipojasta ammattileipuriksi
Leipurikisälli
Leipurikisällinä olet leipomoteollisuuden ammattilainen. Työskentelet erikokoisissa leipomoissa valmistaen kahvi- ja ruokaleipiä sekä muita leipomotuotteita. Tunnet hyvin leipomotuotteet ja niiden valmistuksen sekä leipomon tuotantoprosessin. Sinulla on leipomotyön edellyttämiä kädentaitoja sekä osaat käyttää tarvittavia koneita ja laitteita. Toimit huolellisesti ja taloudellisesti erilaisissa leipurin tehtävissä kuten taikinanteko, ylöslyönti, paistaminen ja pakkaaminen.
Intohimona konditoriatuotteiden valmistus
Kondiittorikisälli
Kondiittorikisällinä olet konditoria-alan ammattilainen ja valmistat mm. täytekakkuja, leivoksia, koristeita sekä muita konditoriatuotteita. Työsi on käsityövaltaista, mutta siihen kuuluu myös erilaisten laitteiden käyttöä. Sinulla on sorminäppäryyttä, tarkkuutta sekä hyvää muototajua. Toimit huolellisesti ja taloudellisesti erilaisissa kondiittorin tehtävissä kuten massanvalmistus, paistaminen, täyttäminen ja kuorruttaminen ja viimeistely.
Kenelle?
Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on jo työkokemusta leipomo- ja konditoriatuotteiden valmistuksesta ja mahdollisesti myös elintarvikealan perustutkinto suoritettuna.
Koulutuksen sisältö ja toteutus
Elintarviketurvallisuuden hallinta
Ruokaleipien valmistus, 30 osp
Kahvileipien valmistus, 30 osp
Leipomoeinestuotteiden valmistus, 30 osp
Leipomoalan kansallinen kilpailutoiminta, 30 osp
Leipomoalan taitotyö, 30 osp
Työpaikkaohjaajana toimiminen, 30 osp
Täytekakkujen, leivoksien ja konditoriakoristeiden valmistaminen, 30 osp
Pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen, 30 osp
Jälkiruokien ja patisserie-tuotteiden valmistaminen, 30 osp
Voileipäkakkujen ja cocktailpalojen valmistaminen, 30 osp
Leipomoalan kansallinen kilpailutoiminta, 30 osp
Leipomoalan taitotyö, 30 osp
Työpaikkaohjaajana toimiminen, 30 osp
Osaamisen näyttäminen
Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista tarpeidesi mukaan.
Monimuoto-opiskelu (lähi- ja etäopiskelu sekä työelämässä oppiminen) mahdollistaa tutkinnon suorittamisen työn ohessa. Koulutus kestää n. 1,5 vuotta. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena.
Leipomoalan ammattitutkinnon perusteet
Hakeminen
Haussa olevat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot
Oppisopimus
Kaikki tutkintoon johtava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella!
Kysyttävää hakemisesta?
Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.
Ota yhteyttä
Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä. Are you international? > Read more.