Ravintola- ja cateringala - Tiedotteet

European Young Chef´s Awardin oppilaitoskilpailussa kilpailijat tuunavaat perinneruoat uuteen uskoon

Paikka: Riveria, Niskalan kampus, Niskatie 17, Joensuu
Aika: perjantaina 19.4.2024 klo 11.40 alkaen, esittelyt alkavat klo 15

Riverian Niskalan-kampuksella järjestetään perjantaina 19. huhtikuuta historian toinen European Young Chef’s Award eli Wasenius Trophy -kilpailu. Kilpailu on nimetty Riverian pitkäaikaisen lehtorin Tarmo Waseniuksen mukaan. Wasenius on valmentanut ison joukon opiskelijoita gastronomian ammattilaisiksi sekä toiminut alueellisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti kokkikilpailuissa ja hyvän ruoan lähettiläänä.

Wasenius Trophy on European Young Chef´s Award -oppilaitoskilpailu, ja sen voittaja pääsee loka-marraskuussa Italiassa järjestettävään kansainväliseen finaaliin.

– Lisäksi kilpailu järjestetään kokkien työn vetovoiman, alueellisen gastronomian sekä alueen työelämän ja Riverian yhteistyön esille nostamiseksi, Wasenius kertoo.

Mukana on osallistujia neljästä eri oppilaitoksesta. Kilpailijat valmistavat päivän aikana innovoidun ja modernisoidun perinneruoan, johon kuuluu alkuruoka, välipala, jälkiruoka ja pääruoka. Kilpailutyö esitellään teemaan liittyvien kuvien ja tarinoiden avulla.

Voittajan valitsee viisihenkinen tuomaristo. Tuomareina ovat tänä vuonna Pohjois-Karjalan keittiömestarit ry:n Eero Puustinen, ravintola Filipofin yrittäjä Tiia Tahvanainen, Saimaa Region -hankkeen viestintäpäällikkö Rauno Jussila, PKO:n Bomban ravintoloiden keittiöpäällikkö Jesse Kempas sekä Kolin Grill Itin keittiöpäällikkö Jari Heikkinen.

Tervetuloa seuraamaan kilpailua!

Lisätietoja

Tarmo Wasenius
050 460 3646
tarmo.wasenius@riveria.f

Jaana Rajavuori, koulutusjohtaja
050 462 1271
jaana.rajavuori@riveria.fi

Jaa somessa: