In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Asenne-arkisto

Jaa
Etusivu > Asenne-arkisto

ASENNE-ARKISTO

Tätä sivulta löydät tallenteet Asenne-liveistä sekä podcasteista!

Asenne // Livelähetykset

Asenne-livelähetys 5.5.2021
katso tallenne
Peruuttamaton Asenne toukokuun teema on palautteen antaminen ja vastaanottaminen. Asennejuontajina Saara Karjalainen ja Pihka Laubert avaavat palautteen tärkeyden osana omaa kehittymistä. Päävalmentajana palautepäivässä on Asennekummi Johannes Hatsolo Hattunen. Pääsemme seuraamaan kokkiopiskelijoiden Rileete Ny:n tarinaa ja visiota tulevaisuuteen. Kuullaan ja nähdään, mitä kuuluu opiskelijoille Hilla Kaasinen, Bettina Peltonimi, Jaakob Rissanen ja Rita Piironen sekä Esko Tiainen ja Tuukka Pennanen, jotka olivat starttaamassa Asenne projektin 2019.

Asenne-livelähetys 13.4.2021
katso tallenne
Teemana tavoitteellisuus, verkostoituminen ja hyvät tavat. Asenne kanavan lähetykset siirtyvät uudelle tasolle ja Asennetiimi lähtee verkostoitumaan ja lähetykset tulevat Joensuusta ja Helsingistä. Nyt saadaan hyviä vinkkejä Asennevalmentajilta Oku Luukkainen ja Henri Rantanen, jotka tulevat lähetykseen Helsingin Studiolta – unohtamatta Asennekummia Johannes Hatsoloa. Heiltä saadaan vinkkejä tavoitteelliseen verkostoitumiseen ihan kansainvälisestikin.

Asenne-livelähetys 23.3.2021
katso tallenne
Teemana rohkeus ja itsetunto – tietoa ammattilaisilta esiintymisestä ja puhumisesta. Pulssi kiihtyy, kädet hikoavat, kurkkua kuivaa, jalat tärisevät ja silmissä sumenee. Pelottako puhuminen? Jännitätkö esiintymistilanteita? Mietitkö, miten voisit viestiä vaikuttavammin? Haluaisitko olla menestyvä kouluttaja, huippumyyjä tai vaikka loistaa palaverissa? Apuun astelee Asenne Kanavalle, asennevalmentaja, Suomen virallinen puhujavalmentaja Henri Rantanen. Mukana tuttu juontajan Saara Karjalainen, Teatteri Rajarikko ja opiskelijayrittäjä, valokuvaaja Karoliina Gavrilov, jolla on taskussa myös maistuvia reseptejä.

Asenne-livelähetys 23.2.2021
katso tallenne
Helmikuun Asenne Studioon kokoontuu 23.2.2021 Asennevalmentaja Mikko OJ Ojasen kanssa huippujoukko Riverian opiskelijayrittäjiä mm. Maiju Pöppönen ja Väinö Pikkarainen sekä Riverian kasvatit FoResting Oy yrittäjät, jotka ovat W-power liikeideakilpailun voittajia. Asennekummi Johannes Hatsolo Hattunen tsemppaa opiskelijoita Uskalla Yrittää tapahtumassa 18.2.2021. Helmikuussa on vastuullisesti monet linjat auki.

Asenne Studion lähetykset  maakunnissa
KITEE 9.2.2021 klo 8–13 Katso tallenne
LIEKSA 10.2.2021 klo 8.15–13.40 Katso tallenne
OUTOKUMPU 11.2.2021 klo 9–13.45 Katso tallenne
VALTIMO 15.2.2021 klo 9–12.30 Katso tallenne
NURMES 16.2.2021 klo 8–13.30  Katso tallenne

Asenne-livelähetys 20.1.2021
katso tallenne
Riverian näyttelijäopiskelija Kati Häyrinen tiimeineen vastaa spiikkaamisesta. Opiskelijayrittäjä Harri Asikainen ja unelma Paremmat Bileet Ny. Riverian näyttelijäntyön koulutuksesta Teatteri Rajarikko avaa unelmia monesta suunnasta. Asennekummi Johannes Hatsolon tarinan voimalla askelletaan kohti omia unelmia.

Asenne-livelähetys 2.12.2020
katso tallenne
Ohjelman juontajana Bettina Peltoniemi ja asennevalmentajana Riverian Asennekummi Johannes Hatsolo Hattunen. Haastateltavina esikoistaidenäyttelyn juuri avannut Sara Pietarinen, Luovuudenhulluus Ny ja Antti Saario, Goon Squad NY, jolla takana ensimmäinen tehosteräjäyttäjä -näyttö Ilomantsin Sotatie -projektissa. Vielä huippua kuultavana, kun Riverian kasvatin Miro Turunen kertoo matkastaan huippumyyjäksi.

Asenne-livelähetys 10.11.2020
katso tallenne
Motivaatioon ja itsetuntoon meidät johdattelee Bettina Peltoniemi ja Jani Torppa. Bettinan piinapenkissä Vuosi Yrittäjänä ohjelmasta Kati Suomalainen. Asennevalmentaja Janin Torpan puheenvuoro avaa meille itsevarmuutta ja miksi se on kaikille meille tärkeä asia ja mitä se tarkoittaa.

Asenne-livelähetys 6.10.2020
katso tallenne
Lokakuun Asenne kanavan lähetyksen asennevalmentaja on Ilkka Koppelomäki, Saa mitä haluat -valmentaja. Aiheena hyvät tavat, johda osaamista ja jaksamistasi

Asenne-livelähetys 16.9.2020
katso tallenne
Syyskuun Asenne kanavan lähetyksen asennevalmentaja on Helena Kastikainen, joka on myynti- ja markkinointialan yrittäjä, seikkailija, Diili finalisti ja ylpeä merkonomin tutkinnostaan. Hän kannustaa kaikkia tavoittelemaan oman näköisiä urapolkuja.

Asenne-livelähetys 26.8.2020 
katso tallenne

Elokuun lähetyksessä mukana oli Riverian asennekummi Johannes Hatsolo Hattunen yhdessä Riverian opiskelijoiden kanssa. Johannes on asennevalmennuksen ammattilainen ja täydestä sydämestä mukana Riverian Asenne-projektissa.

 

Asenne // Podcastit

Jakso 1 – Mikä on asenne?
Peruuttamaton asenne podcastin ensimmäisessä jaksossa puhutaan, mikä on asenne meidän mielestä. Puhutaan myös mielipiteen jakamisesta, vastaanottamisesta, ym. Tule kuuntelemaan mielenkiintoisia ajatuksia Arttu Kastiselta, Marjut Helvelahdelta ja Johanna Rädyltä asenteesta!

Jakso 2 – Optimismi
Tässä jaksossa puhutaan optimismista Arttu Kastisen ja Marjut Helvelahden kanssa. Esimerkkejä koronan vaikutuksista yrittämiseen, yhteisö 3A -rakennuksessa ja paljon muuta!

Jakso 3 – Asenne ratkaisee
Tässä jaksossa on vieraana toimialajohtaja Jere Mutanen puhumassa asenteesta ja optimismista. Podcastissa puhutaan esim. miten positiivinen asenne tarttuu muihin, asenne ratkaisee, virheistä kannattaa oppia ym. Tule kuuntelemaan Arttu Kastinen ja Jere Mutasen ajatuksia ja nauttimaan seurasta!

Jakso 4 – Oma jaksaminen
Tässä podcastin jaksossa on tällä kertaa rennompi meininki. Arttu Kastinen ja Jipon toiminnanjohtaja Timo Tahvanainen puhuvat mm. hyvistä tavoista, liikunnasta ja omasta jaksamisesta.

Jakso 5 – Unelmoi isosti
Tässä jaksossa puhutaan vieraan Riverian sähköalan opettajan Markku Rädy:n kanssa kuinka pienillä teoilla on suuri merkitys, jos ajattelee isosti niin tekee suuria asioita ja paljon muuta. Tämäkin jakso todellakin kannattaa ottaa haltuun!

Jakso 6 – Ammattitaitoa asenteella
Tässä jaksossa puhutaan rehellisyydestä, hyvästä asiakaspalvelusta ja yrityksen ”konkkaan” menemisestä. Avataa ja pohditaan mitä tarkoitaa sanat ammattitaitoa asenteella.

Jakso 7 – Kuuntele sydäntäsi
Nyt kokeillaan vähän erilaista: nopea Asenne Podcast. Tässä jaksossa puhutaan motivaatiosta.

Jakso 8 – Tulevaisuuden suunnitelmia
Tässä Podcastissä vieraana puhumassa Sanna Räty Nuori Yrittäjyys Pohjois-Karjalan aluetoimistosta. Puhutaan esim. yrittäjyydestä, tulevaisuuden suunnitelmista ja muusta.

Jakso 9 – Karanteeni Podcast
Vieraina Marjut Helvelahti ja Eine Paldan puhumassa tulevaisuuden duunista, tulevaisuudesta ylipäätään, menneisyydestä ja miten ollaan oltu valmiita koronaan. Teknologian kannalta ja millaista on tehdä karanteeni podcast- jakoa.

Jakso 10 – Tiimioppiminen
Peruuttamaton Asenne Podcast keskittyy nyt tiimioppimiseen. Sosiaali- ja terveysalan opettaja Niina Martikainen avaa tiimioppimista ja kertoo, miten se toimii käytännössä. Tässä jaksossa annamme myös vinkkejä, kuinka pärjätä työpaikkahaastattelussa ja ansioluettelon ja hakemuksen tekemiseen.

Jakso 11 – Jouluinen Asenne
Tässä spesiaalijaksossa puhutaan joulun merkityksestä, lähituotteiden suosimisesta, joulutunnelmasta ja muusta. Toivotamme Teille kuuntelijoille hyvää joulua ja rauhallista uutta vuotta!

Jakso 12- Unelmointia
Tässä jaksossa puhutaan isoista ja pienistä unelmista sekä pohditaan, minkälaisia unelmia voi olla. Näin uuden vuoden alkaessa on hyvä vähän unelmoida ja suunnitella askeliaan kohti unelmia.

Jakso 13 – The White Gorilla
Tällä kertaa Riverian asenne kummi Johannes Hatsolo Hattunen pääsi juontajan Arttu Kastisen haastatteluun. Tässä jaksossa puhutaan pienistä ja isoista unelmista kuten esim. 10 miljoonan euron shekistä, Johannes kertoo itsestään yrittäjänä ja motivaatiopuhujana ja paljon muusta!

Jakso 14 – Joensuun kaupungin asenne
Haluatko kuulla, minkälainen Asenne on Joensuun kaupungilla? Opiskelijayrittäjä Arttu Kastinen sain vieraakseen Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalaisen. Keskustellaan maaliskuun teemoista, itsekuri ja rohkeus. Itsekurista kaupunginjohtajallemme tulee mieleen omat opiskeluajat. Arttu avaa hienosti Riverian sekä Karelia ammattikorkeakoulun yrittäjyyspolkua ja Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi Yrittäjänä ohjelmaa. Kuulemme, miten kaupunginjohtajamme ihailee nuoria, jotka uskaltavat olla ”oma itsensä”. Kari Karjalainen antaa vinkkejä, miten olla rohkea ja miten kasvattaa rohkeuttaan onnistumisten kautta. Keskustellaan myös hullusta rohkeudesta, opiskelusta, yrittäjyydestä, jaksamisesta ja eri mahdollisuuksista.

Jakso 15 – Leukoja vai Tupakkaa – Rohkeutta elämään  
Peruuttamaton Asenne podcast vieraaksi saatiin itse big boss, Riverian rehtori Esa Karvinen. Esa kertoo tässä jaksossa omia mietteitä ja mielipiteitä itsekurista ja rohkeudesta. Esim. on olemassa erilaista rohkeutta, uskaltaa olla eri mieltä, katsooko mieluiten elokuvan vai meneekö nukkumaan… Oivallisesti keskustellaan itsekurista itsensä johtamisena. Pohditaan myös työn merkitystä, ja miten se on palkkaakin isompi asia. Kun tekee työtä, josta saa vahvasti tyydytystä ei huomaa edes ajankulkua. Pääsemme mukaan jännittävään tarinaan, junamatkalle Tikkurilasta Tampereelle, joka onneksi päättyi hyvin. Juontaja Arttu Kastinen kysyy myös Riverian johtoryhmän asennetta. Suosittelen hyppäämään linjalle.

Jakso 16 – Kärsivällisyyttä
Tähän jaksoon saatiin vieraaksi Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen. Ilkka kertoo ensin omia mielipiteitä itsekurista ja rohkeudesta. Juontaja Arttu Kastinen kysyy Ilkan mielipidettä viimeisimmistä kirjoituksista Karjalaisesta Siun soten työntekijöiden jaksamisesta ja Siun soten työntekijöiden ja johtoryhmän asenteesta.

Jakso 17 – Asenne Recheck
Tässä jaksossa vierailee Riverian pedagoginen johtaja Jatta Herranen. Otetaan aluksi Jatan ajatukset itsekurista ja rohkeudesta ja sen jälkeen keskustellaan asenteen tärkeydestä, hyvistä markkinointitavoista, TikTokista ja ajankohtaisista asioista.

Jakso 18 – Business Podcast
Tässä podcastin jaksossa on vieraana Harri Palviainen Business Joensuun toimitusjohtaja. Harri kertoo nopeat mietteet itsekurista ja rohkeudesta, kertoo omasta historiastaan ja sen jälkeen päästään itse asiaan. Eli bisnekseen. Puhutaan siitä, mitä eri palveluita löytyy Business Joensuulta, kuinka pelkästä yrityksen perustamisen ideasta kannattaa tulla puhumaan ja muusta. Arttu kertoo myös terveiset Riverian muille aloille, kuinka olisi hyvä antaa mahdollisuus kerätä osaamista esim. yrittämisellä eikä pelkästään vaan istua koulunpenkillä ja terveisiä myös Marjutille ja Sannalle.

Jakso 19 – Verkostoituminen
Tässä jaksossa vierailee Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Merja Blomberg. Tässä jaksossa keskustellaan kuukauden aiheista, jotka ovat tavoitteellisuus, verkostoituminen ja hyvät tavat. Puhutaan myös Merja Blombergin historiasta, mitä eri hankkeita Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:llä on ja terveisiä opiskelijoille.

Jakso 20 – Pelaamme samaa peliä
Tässä jaksossa vierailee Niko Lindfors Joensuu Entrepreneurship Society:sta. Keskustelemme kuukauden aiheista, Nikon taustasta ja itse JoES:sta. Arttu korostaa sen, että vaikka yritykset kilpailevat niin loppujen lopulta kaikki yrittäjät pelaavat samaa peliä. Muut yrittäjät/yritykset auttavat toista yritystä hädässä. Keskustelemme myös siitä, kuinka vaikeaa on ravintola-alan yrityksellä pitää bisnes pystyssä näinä aikoina.

Jakso 21 – Auto bisnes
Tässä jaksossa vierailee Riverian Asenne-kampanjan suojelija Harri Broman. Tuttuun tapaan käydään ensin läpi Asenne-kampanjan kuukauden teemat ja sitten ruvetaan keskustelemaan vieraan kanssa muista asioista. Harri kertoo ensin omaa historiaa ja sitten siitä, kuinka hän on päättynyt yrittäjäksi. Luvassa on hyviä tarinoita yrittäjyydestä!

Jakso 22 – Ylpeästi pohjoiskarjalaisia
Tässä jaksossa vierailee Lieksan kaupunginjohtaja Jaakko Määttänen. Otetaan ensiksi puheeksi hieman, mitä Lieksassa tapahtuu ja mitä erilaisia projekteja on suunnitelmissa esim. uusi talo Riverian, kaupungin lukiolaisille ja yläasteelaisille, uusi sote-keskustaloa ja muuta! Jaakko kysyy myös Artulta, mikä kuva on hänellä Lieksasta.