Tiedotteet, Nuori, Yhteishaku, Perustutkinto

Ammattiin kouluttautuminen kiinnostaa nuoria – Riveriaan yli tuhat ensisijaista hakijaa

Kevään 2024 perusopetuksen jälkeinen yhteishaku on päättynyt. Riveriaan haki yhteensä 3 933 uutta opiskelijaa, joista ensisijaisia, eli Riverian koulutuksen ykköstoiveekseen merkinneitä, hakijoita oli 1 045. Hakijamäärä pysyi viime vuoteen nähden samalla tasolla.

– Olemme iloisia siitä, että ammattiin kouluttautuminen edelleen kiinnostaa pohjoiskarjalaisia nuoria, toteaa pedagoginen johtaja Jatta Herranen.

Vetovoimaltaan suosituimpia olivat ajoneuvoalan, sähkö- ja automaatioalan, tieto- ja viestintätekniikan, turvallisuusalan, hius- ja kauneudenhoitoalan sekä kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnot. Määrällisesti eniten ensisijaisia hakijoita oli sosiaali- ja terveysalan, liiketoiminnan, ajoneuvoalan, sähkö- ja automaatioalan, rakennusalan sekä hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoihin. Tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen haki 37 ensisijaista hakijaa.

– Maakunnan työvoimatarpeiden näkökulmasta ilahduttavaa on, että sosiaali- ja terveysalan vetovoima on parantunut, Herranen sanoo.

Myös ajoneuvoalan perustutkinto kiinnosti yhteishaussa. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi juuri Riverialle järjestämisluvan myös ajoneuvoalan ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Alalla on Pohjois-Karjalassa paljon työllistäjiä.

– Lisää hakijoita olisimme puolestaan kaivanneet muun muassa kone- ja tuotantotekniikkaan sekä ravintola- ja cateringalalle.

Kevään 2024 yhteishaussa hakijamäärät koulutusyksiköittäin olivat seuraavat:

Koulutusyksiköt Ensisijaiset hakijat Kaikki hakijat Aloituspaikat 
Riveria, Joensuu 859 3336 706 
Riveria, Kitee 38 112 59 
Riveria, Lieksa 38 154 52 
Riveria, Nurmes 38 136 61 
Riveria, Outokumpu 43 113 64 
Riveria, Valtimo 29 82 50 
Kaikki yhteensä 1045 3933 992 

Yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan 13.6.2024. Valittujen on otettava opiskelupaikka vastaan viimeistään 27.6.2024.

Noin yksi kolmasosa Riverian tutkinto-opiskelijoista hakeutuu ammatilliseen koulutukseen yhteishaun kautta. Jatkuva haun kautta, joka on avoinna joustavasti ympäri vuoden, hakeutuu koulutukseen kaksi kolmasosaa kaikista tutkinto-opiskelijoista.

Jaa somessa: