In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Yhteistyöllä tuloksiin – Työelämäpalautteen kerääminen uudistuu Riveriassa

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Yhteistyöllä tuloksiin – Työelämäpalautteen kerääminen uudistuu Riveriassa

Ammatillisessa koulutuksessa, myös Riveriassa otetaan käyttöön kansallinen työelämäpalautejärjestelmä 1.7.2021 alkaen. Nykyinen Riverian oma työelämäpalautteen keruu päättyy 30.6.2021.

Antamalla palautetta voi vaikuttaa

Työelämäpalaute on ollut Riveriassa ja on edelleen olennainen osa työ- ja elinkeinoelämän tuloksellisen yhteistyön toteuttamista ja sen kehittämistä. Se on tärkeä osa Riverian koulutus- ja kumppanuustoiminnan kehittämistä.

Työ- ja elinkeinoelämän ja Riverian yhteistyöllä varmistetaan, että Pohjois-Karjalassa on riittävästi tulevaisuuden osaajia eri aloilla.
Valtakunnallisella työelämäpalautteella on merkitystä myös Riverian saamaan valtionosuusrahoitukseen. Vastaajien määrä vaikuttaa Riverian saamaan vaikuttavuus-rahoitukseen vuodesta 2023 alkaen.

Työelämäpalaute käytännössä – kaksi kyselyä

Kansallisen järjestelmän mukaisesti työelämäpalautetta kerätään 1.7.2021 alkaen. Valtakunnallinen palautekysely lähetetään kaikille työpaikoille, joissa on ollut oppisopimus- tai koulutussopimusopiskelijoita. Palautetta pyydetään työelämässä oppimista ohjaavilta työpaikkaohjaajilta. Opetushallitus lähettää työpaikkaohjaajakyselyn työpaikkaohjaajan sähköpostiosoitteeseen, kun opiskelijan työpaikkajakso päättyy.

Lisäksi myöhemmin vuodenvaihteessa 2021 – 2022 otetaan käyttöön työpaikkakysely, joka toteutetaan kaksi kertaa vuodessa. Kysely lähetetään Riverian toimesta työpaikan edustajille.

Työelämäpalautteessa arvioidaan Riverian kykyä järjestää koulutusta yhteistyössä työ- ja elinkeinoelämän kanssa asteikolla 1 – 5.
Palautetta pyydetään asiakaslähtöisyyden toteutumisesta, koulutus- ja oppisopimusten tekemisestä sekä opiskelijan ohjauksesta ja tuesta. Kyselyihin vastaaminen vie aikaa 5 minuuttia.


Lisätietoja

Riveria
Jatta Herranen, pedagoginen johtaja
puh. 0500 755 305, jatta.herranen@riveria.fi