Vuoden 2018 tuloksemme oli ennakoitua parempi

Opiskelijoita oli yli 14 000

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Vuoden 2018 tuloksemme oli ennakoitua parempi

Ammatillisia tutkintoja suoritettiin 2051 kappaletta

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Riverian yhtymähallitus käsitteli kokouksessaan 27.2.2019 tilikauden 2018 tilinpäätöstä. Vuonna 2018 toteutettiin vuosikymmenten suurin koulutusuudistus, joka muutti ammatillisen koulutuksen rahoitus-, ohjaus- ja tutkintojärjestelmät sekä koulutuksen toteutuksen. Koulutuskuntayhtymä vastasi reformin haasteisiin uudistamalla organisaationsa ja yhdistämällä erilliset oppilaitokset Riveriaksi.

Koulutusta järjestettiin yli 14 000 opiskelijalle
Vuonna 2018 Riveria järjesti Pohjois-Karjalassa koulutusta yli 14 000 opiskelijalle. Ammatillisia tutkintoja suoritettiin arvioitua enemmän, yhteensä 2051. Opiskelijavuosia kertyi 5097, joka oli puolestaan arvioitua vähäisempää. Perustutkintojen osuus ja oli 78 %, ammattitutkintojen 17 % ja erikoisammattitutkintojen 5 %.

Opiskelijoiden työllistyminen oli 60,3 % ja korkeakouluihin sijoittuminen 10,4 %. Edellisestä vuodesta opiskelijoiden työllistyminen parantui noin 5 %-yksikköä. Opiskelija- ja työnantajapalaute olivat erinomaisella tasolla (noin 4,0). Kuntayhtymän henkilöstömäärä oli 765, josta opetushenkilöstöä 65 % ja muuta henkilöstöä 35 %. Työolobarometrin tulos oli edellisten vuosien tasolla.

Vuosikatetavoite ylittyi
Koulutuskuntayhtymän ulkoiset toimintatuotot olivat noin 60 miljoonaa euroa. Taloudellinen tulos oli ennakoitua parempi ja koulutuskuntayhtymä ylitti vuoden 2018 vuosikatetavoitteensa. Vuosikate oli 3,4 miljoonaa euroa ja investoinnit yhteensä noin 7,5 milj. euroa. Koulutuskuntayhtymän taloudellinen asema on vahva, eikä sillä ole pitkäaikaista velkaa.

Rakennusinvestointeihin käytettiin noin 5,5 milj. euroa. Vuonna 2018 valmistui viisi rakennusinvestointihanketta. Valtimolle rakennettiin maailman ensimmäinen metsäkoneopetuksen simulaattorikenttä, Nurmekseen eläinlääkäritilat Siun sotelle vuokratiloiksi ja Outokumpuun Teollisuuskadulle monialainen oppimisympäristö. Joensuussa aloitettiin Peltolan kampuksen rakennustyöt ja rakennettiin Jukolankadulle oppimisympäristö.

Palkittua osaamista
Vuonna 2018 investoitiin erityisesti opiskelijoiden työllistymistä edistäviin palveluihin sekä yrittäjyyttä edistäviin toimintamalleihin. SkillsFinland palkitsi Riverian Tampereella valtakunnan toiseksi parhaana koulutuksen järjestäjänä opiskelijoiden menestyksestä kansallisissa ammattitaitokilpailuissa. Lisäksi Suomen Yrittäjät myönsi Riverialle valtakunnallisen palkinnon yrittäjyysopetuksesta.

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen kokouksen tarkastettu pöytäkirja.