In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Vs. Viestintäpäällikkö Arto Korhonen: Riveriassa kiehtoo muutos ja osaavat ihmiset!

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Vs. Viestintäpäällikkö Arto Korhonen: Riveriassa kiehtoo muutos ja osaavat ihmiset!

Sää oli kirpeä, kun Arto Korhonen parkkeerasi autonsa Riverian Tulliportinkadulle ensimmäisenä työpäivänään 17.1.2018. Fiilikset olivat kuplivan jännittävät varmasti puolin ja toisin, sillä hän oli odotettu täydennys meidän riverialaisten joukkueeseen!

Riverian viestintä-, markkinointi- ja myyntitiimin toiminta heijastuu jokaisen riverialaisen arkeen; miten kuulumme ja näymme niin sisäisesti kuin ulkopuolellekin. Ei siis mikään pikku juttu!

Riverian virran pyörteissä

Arto Korhonen, 46, on ehtinyt jo hiukan istahtaa työhuoneessaan, mutta enimmäkseen juosta kymmenissä palavereissa. ”Vauhdikkaasti on lähdetty liikkeelle”, Korhonen kertoo, mutta lisää samaan hengenvetoon, että hän ei olekaan oikein toimistotyyppiä. ”Olen parhaimmillani sosiaalisissa tilanteissa ja kenttätyössä ihmisten kanssa. Onhan tämä aivan eri maailma kuin liike-elämä, josta minulla on kokemusta 25 vuotta.”

Arto Korhonen oli miettinyt jo pari vuotta, että jotain muutosta hän työssään kaipaa. Päätös kypsyi, ja niin hän sulki oven takanaan Joensuun Starkin yksikönpäällikkönä. Silloin hänellä ei vielä ollut tietoakaan mahdollisesta työstä Riveriassa. ”Olen syntyperäinen pohjoiskarjalainen ja työskennellyt vain lyhyen pätkän Etelä-Suomessa,” Arto Korhonen kertoo. ”Alun perin juureni lähtevät Enon Siikavaaran kylältä.”

Mutta miksipä lähteä nytkään merta edemmäs kalaan, kun kotikulmilla oli tarjota Arto Korhoselle uutta haastetta ja vaihtelua!

Jos listattaisiin elämän tärkeitä etappeja, niin Artolla juuri tämä uusi alku pääsee kolmen kärkeen.

”Tietysti oma syntymä on oleellinen. Ja luonnollisesti kolmen tyttäreni syntymät ja vastuu heidän kasvattamisestaan”, Arto listaa. ”Mutta työuran isoin juttu on juuri tämä hyppy tuntemattomaan. Toki aiempaa kokemusta, tietoa ja kattavia yhteistyöverkostoja voi hyödyntää, mutta onhan tämä minulle aivan uusi maailma!”

Tuoreita näkökulmia muutosvaiheeseen

Arto Korhonen aloitti viestintä-, markkinointi- ja myyntipäällikkönä Riveriassa parhaaseen myllerryksen aikaan. Organisaatiomuutoksen mukana tulevat paineet eivät häntä onneksi hetkauta, tarkoitus on ottaa haasteet vastaan ja saada ilmassa leijuviin kysymyksiin vastauksia.

”Kaikki on uutta, joten joudun jatkuvasti kysymään ja kyseenalaistamaan, miksi joku asia tehdään juuri näin”, Arto Korhonen tuumailee. ”Mutta minulla ei myöskään ole menneisyyden taakkaa uudessa organisaatiossa, joten muutos on helpompaa”, hän tiivistää.

Intoa puhkuen Arto Korhonen siis muokkaa viestintä-, markkinointi- ja myyntitiimiä, jonka tehtävistä kuulemme lähitulevaisuudessa enemmän! ”Riveriassa on osaavia ja ammattitaitoisia ihmisiä, joiden kanssa on hienoa työskennellä. Ja mikä parasta, oma esimieheni aidosti kuuntelee mitä sanon – se on aika rajua!” Arto Korhonen kehuu.

Ylpeästi riverialainen

Riveria on brändinä vielä alkutaipaleella, mutta nimenä jo tuttu pohjoiskarjalaisille. Arto Korhonen uskoo meidän pärjäävän erinomaisesti monipuolisella koulutustarjonnallamme jatkossakin.

”Tulemme erityisesti nostamaan statusta yritysmaailmassa ja olemaan tärkeä ja mielenkiintoinen yhteistyökumppani entistä laajemmalle yrityskentälle”, Arto Korhonen sanoo.

Riveria on opiskelijoille välisatama oman tulevaisuuden rakentamisessa. Mutta me, ketkä heidän kanssaan käymme tätä matkaa, olemme ratkaisevia tekijöitä. ”Muutokseen tulee mennä mielenkiinnolla ja muistaa, että koko ajan olemme menossa eteenpäin”, Arto Korhonen tsemppaa.

”Meitähän on täällä satoja Riveria-lähettiläitä omasta takaa, kun jokainen henkilökunnan jäsen omalla toiminnallaan ja asenteellaan vie positiivista viestiä eteenpäin!”

Jalat maassa – mutta täysillä eteenpäin

 

//

Teksti ja kuva: Paula Hulkkonen