In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Uuteen ammattiin – liha-alalle oppisopimuksella

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Uuteen ammattiin – liha-alalle oppisopimuksella

– Kun täytin kolmekymmentä, päätin vaihtaa alaa. Kaipasin uusia haasteita ja liha-ala oli kiinnostanut minua aina, kertoo Outi

Outi valmistui ylioppilaaksi 2008. Sen jälkeen hän meni kesätöihin puhtauspalvelualan yritykseen, jossa työura venähti 11,5 vuoden mittaiseksi. Hän toimi pitkään myös siivoustyön esimiehenä ennen alan vaihtoa.

–  TE-toimiston työpsykologin kartoitimme erilaisia ura- ja opiskeluvaihtoehtoja. Sen myötä selvisi, että elintarvikeala voisi sopia minulle, kertoo Outi.

Outi otti yhteyttä Riverian elintarvikealan lehtori Marja-Leena Hirvoseen. Tammikuussa 2021 hän aloitti koulutuksen oppisopimuksella HKScanilla lihanleikkaamo-/pakkaamopuolella.

–  Siitä se sitten lähti. Suoritin elintarviketeollisuuden ammattitutkinnosta liha-alan osaamisalan toukokuussa 2022, toteaa Outi.

Tällä hetkellä Outi työskentelee HKScanilla Outokummussa työjohtoharjoittelijana.

– Olen suorittamassa parhaillaan samasta tutkinnosta vielä yhtä tutkinnon osaa, kertoo Outi.

Miten olet kokenut opiskelun?

–  Lähiopintoja on ollut sopivasti. Työpaikkani on joustanut ja tukenut minua opinnoissa, kertoo Outi.

–  Koska olen alanvaihtaja, kaikki on ollut minulle uutta. Liha-ala oli ennestään tuttua vain metsästysharrastuksen puolelta, kertoo Outi.

– Aikaisemmassa työssä puhtauspalvelualalla työ oli hektistä ja vaati isojen henkilöstömäärien pyörittämistä kentällä. Toimialue ulottui laajalle ympäri Pohjois-Karjalaa, kertoo Outi.

–  Nyt työskentelen yhdessä paikassa ja työajat ovat säännölliset. Lisäksi ympärilläni on paljon työkavereita. Tämä on ollut parasta tässä työssä, t0teaa Outi.

Mitä tulevaisuudessa?

–  Suurin tavoitteeni opinnoissa oli lihanleikkauksen oppiminen. Kun sain sen suoritettua onnistuneesti, olen ollut kaikelle avoin, kertoo Outi.

– Vuoden 2023 alussa on tarkoitus jatkaa elintarvikealan erikoisammattitutkinnossa tähdäten esimiestehtäviin. Katsellaan, millaisia mahdollisuuksia HKScan jatkossa tarjoaa, toteaa Outi.

Terveiset alasta kiinnostuneille

– Tällä alalla reipas ja ennakkoluuloton asenne sekä oma-aloitteisuus kantaa pitkälle. Työ on mielenkiintoista ja haastavaa, toteaa Outi.

nainen