In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Esa Karvinen
Urho Mäenpäälle myönnettiin ammatillisen koulutuksen kultainen ansioristi

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Urho Mäenpäälle myönnettiin ammatillisen koulutuksen kultainen ansioristi

Ammatillisen koulutuksen digitalisaation edistämistä valtakunnallisesti

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry myönsi 13.3.2019 Riverian tietohallintopäällikkö Urho Mäenpäälle ammatillisen koulutuksen kultaisen ansiomerkin työstä ammatillisen koulutuksen uudistamisen hyväksi ja digitalisaation edistämisestä.

Yli 30 vuotta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymässä

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymässä yli 30 vuotta työskennellyt Mäenpää on yli 15 vuoden ajan ollut edistämässä keskeisesti koko ammatillisen koulutuksen digitalisaatiota ja tietoyhteiskuntapalveluiden käyttöönottoa.

– Opetustyötä tein lähes kymmenen vuotta, minkä jälkeen minulle tarjottiin mahdollisuutta siirtyä kehittämään atk-toimintoja. Tästä alkoi nykyinen työni tietohallintopäällikkönä. Vastuullani on koko ict-ympäristön toiminnasta ja kehittämisestä huolehtiminen.

– Ensimmäisinä tehtävinä oli maakunnallisen koulutustietoverkon käyttöönotto sekä sähköpostin käyttöönotto organisaatiossa, kertoo urastaan Mäenpää. Tämän palkinnon otan eräänlaisena elämäntyöpalkintona, hän miettii.

Otan tämän eräänlaisena elämäntyöpalkintona

Verkostoitumista ja uuden tunnustelua

AMKE perustelee Mäenpään valintaa ansioristin saajaksi sillä, että hän on koko AMKE-yhteisön puolesta toiminut vapaaehtoisena teknisenä asiantuntijana, kun on neuvoteltu useita merkittäviä ohjelmistosopimuksia, joista on syntynyt merkittävää taloudellista ja toiminnallista hyötyä koulutuksenjärjestäjille.

– Työssäni on tärkeätä tunnistaa, miten tämä ala kehittyy, ja minkälaisia uusia ratkaisuja voisimme hyödyntää tulevaisuudessa. Ratkaisevassa roolissa on verkostoituminen sekä koulutuksenjärjestäjien että muiden alan toimijoiden kanssa, sekä alan kehityksen seuraaminen.

– Kun on mukana valtakunnallisessa toiminnassa kehittämässä koko ammatillisen koulutuksen sektoria, niin siitä on hyötyä niin omassa työssäni kuin organisaation kehittymisen kannalta, Mäenpää perustelee aktiivista rooliaan koko ammatillisen koulutuksen toiminaympäristössä.

Digitalisaation avulla parempia oppimisympäristöjä

– Ammatillisen koulutuksen toteuttaminen muuttuu enemmän yksilölliseksi ja työelämälähtöiseksi. Tämän muutoksen tueksi on kehitettävä yhä parempia oppimisympäristöjä, jotka tukevat ajasta ja paikasta riippumatonta yksilöllistä opiskelua ja oppimista.

– Alan muutosnopeus on merkittävä, ja myös Riveriassa useita eri järjestelmiä kehityksen kohteena samanaikaisesti, Mäenpää toteaa.