In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Unelmat toteen – työhön eläinten pariin

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Unelmat toteen – työhön eläinten pariin

Työhön eläinten pariinkoiranpentu

– Teen nykyisessä työssäni koirien ja kissojen ruokintasuunnitelmia, tilauksia, asiakaspalvelua ja varastotehtäviä koirien ja kissojen ruokia maahantuovassa yrityksessä, kertoo Heli Hermunen.

Heli valmistui Riveriasta eläintenhoitajaksi maaliskuussa 2021. Heli on opiskellut aiemmin ajoneuvoasentajaksi ja oli töissä sen jälkeen 2,5 vuotta Hondaan erikoistuneella merkkikorjaamolla. Sen jälkeen Heli lähti suorittamaan jatko-opintoja yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi ja työllistyi jakeluauton kuljettajaksi.

– Töiden loppuessa minulle soiteltiin, olisiko innostusta tulla tuuraajaksi koirien ja kissojen ruokia maahan tuovaan yritykseen. Tartuin innolla työtarjoukseen, kertoo Heli.

Heli todettiin päteväksi työntekijäksi ja hän jatkoi yrityksessä erilaisissa tehtävissä. Työtehtäviin kuuluivat mm. trukkikuskin hommat, pakkaaminen ja asiakaspalvelu.

– Toimin varastotehtävissä noin 7 vuotta ja sitten tuli ongelmia käden kanssa, toteaa Heli.

Terveysongelman myötä Helille tuli mahdollisuus siirtyä opintovapaalle.

– Opintovapaa antoi hyvän mahdollisuuden hakea eläinalalle, josta olin haaveillut. Eläimet ovat aina kiinnostaneet minua, kertoo Heli.

Helille suositeltiin Riverian Kiteellä toteuttamaa eläintenhoitajan koulutusta.

Helin mielestä aikuisopiskelu Riveriassa oli joustavaa – omaan elämäntilanteeseen sopiva juttu.

Lentävällä lähdöllä tutkinto-opintoihin

– Laitoin Riveriaan viestiä kiinnostuksestani eläintenhoitoalan opintoihin ja pääsin aloittamaan koulutuksen todella nopeasti, hehkuttaa Heli.

Helin opiskelu tapahtui pääosin työssä oppimisen kautta, joka sopi hänelle erittäin hyvin. Heli haki itse sopivia työssä oppimisen paikkoja ja niitä löytyi hyvin.

– Koronan myötä siirryttiin etäopiskeluun. Matkaa Kulennoisista Kiteelle oli jonkin verran, joten etäjutut sopivat hyvin omaan elämäntilanteeseen, kertoo Heli.

Työssä oppimisten kautta Heli pääsi tutustamaan erilaisiin kohteisiin.

– Sain kaikista työssä oppimisen paikoista positiivista palautetta, joka on lisännyt itseluottamusta alalla toimimiseen. Riverian opettajat tukivat koko ajan minua opinnoissani, kertoo Heli.

Terveisiä koulutuksesta kiinnostuneille

– Kannattaa lähteä rohkeasti opiskelemaan ja vaihtamaan alaa! Sain itse etsiä työssä oppimiseen sopivia kohteita, jotka kiinnostivat ja tarjosivat samalla paljon syventävää tietoa opintoihin liittyen, toteaa Heli.