In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Työpaikkaohjaajan ja työyhteisön merkitys on oppisopimuksessa erittäin tärkeää

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Työpaikkaohjaajan ja työyhteisön merkitys on oppisopimuksessa erittäin tärkeää

Oppisopimuksella taloushallinnon osaajaksi

Katja Eskman aloitti työuransa jo 14-vuotiaana. Työ vei mennessään ja samalla työt ovat vieneet naista eteenpäin.

– Peruskoulun jälkeen aloitin opinnot pintakäsittelypuolella mutta se ei ollut miun juttu. Sen jälkeen jatkoin parturi-kampaamopuolella ja siellä tuli terveydelliset ongelmat vastaan, kertoo Katja.

Katja toimi noin 12 vuotta optisena myyjänä Silmäasemalla, jonka aikana hän sai diagnoosin reumasta. Seisomatyö ei enää sopinut Katjan elämään.

– Piti miettiä, mitä tekee jatkossa ja alanvaihto oli yksi ratkaisu, kertoo Katja.

Työnantajan kanssa kuitenkin pohdittiin Katjan työkuvaa uudelleen mutta täysipäiväinen istumatyö ei silloin sopinut työnantajalle.

– Työterveyslääkäri ehdotti uudelleenkoulutusta työeläkeyhtiön kautta, jolloin pääsisin opiskelemaan työnkuvaltaan paremmin sopivan ammatin, kertoo Katja.

Katja haki Riveriaan opiskelemaan oppisopimuksella. Hän suoritti ensin liiketoiminnan perustutkinnosta tutkinnon osat työyhteisössä toimiminen, laskutus ja reskontra, kirjanpito ja tuloksellinen toiminta.

Olen enemmän työpainotteinen ihminen ja siksi halusin työpaikan, jossa voi opiskella käytännössä.

Uutta työpaikkaa miettiessään Katja pääsi haastatteluun Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirille.

– Olin hakenut Savo-Karjalan piirille toimistotyöhön. Haastattelun yhteydessä todettiin, että omalla työhistoriallani ei ole järkevää opiskella vain toimistotyöhön tähtäävään ammattiin vaan kehittää samalla omaa osaamistaan, kertoo Katja.

Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtaja ehdotti Katjalle, että tehtäisiin oppisopimus taloushallinnon tehtävien merkeissä.

– Kiinnostuin heti. Tein aluksi oppisopimuksella piirin toimistotyötehtäviä ja sen lisäksi opettelin kirjanpitoa osastokirjanpidossa. Samalla suoritin liiketoiminnan ammattitutkinnosta neljä tutkinnon osaa, kertoo Katja.

taloushallinto

Katja kokee saaneensa paljon tukea ja apua opettajaltaan Maritta Hiltuselta, koska iso osa opinnoista jäi etäopiskeluksi koronan myötä.

– Sain tehdä kaiken siten kuin itse näin parhaaksi ja se oli hienoa. Olen sellainen persoona, että jos johonkin lähden, se tehdään sitten kunnolla, toteaa Katja.

Katja työllistyi kirjanpitäjäksi suoraan valmistumisen jälkeen Suomen Punaisen Ristin keskustoimistolle talousyksikköön, jossa hän jatkaa osastokirjanpidon parissa.

– Tällä hetkellä olen tosi onnellinen, että kaikki meni osaltani näin. Sain uuden ammatin ja työpaikan, joka on minulle sopinut terveydellisistä syistä, kertoo Katja.

Työpaikka on tukenut Katjaa paljon esimerkiksi työvälineiden osalta.

– Koen tällä hetkellä tilanteen niin, että jos olen ollut aiemmin vajaakuntoinen työntekijä niin sitä en tällä hetkellä ole, toteaa Katja.

Jatkossa Katjaa kiinnostavat palkkahallinnon opinnot, koska hän tulee tarvitsemaan niitä työssään.