In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Tohmajärven kunta ja Riveria kumppaneiksi

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Tohmajärven kunta ja Riveria kumppaneiksi

Tohmajärven kunta ja Riveria solmivat kumppanuussopimuksen 30.3.2021

Kumppanuussopimuksessa sovittiin keskinäisestä, pitkäjänteisestä ja tavoitteellisesta yhteistyöstä ammattitaidon ja osaamisen ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Kumppanuus tuo lisäarvoa kummallekin osapuolelle ja parantaa niiden kilpailukykyä.

Kumppanuussopimukseen kirjattiin yhteistyösuunnitelmia mm. kunnan henkilöstön täydennyskoulutuksiin sekä tapahtumayhteistyöhön liittyen.

– Kumppanuussopimukseen sovitut asiat ovat lähteneet jo konkretisoitumaan ja on helppoa olla yhteydessä Riverian suuntaan, kun kumppanuudessa on määritelty yhteyshenkilöt, toteaa vs. kunnanjohtaja Heidi Pitkänen.

tohmajärvi

Kuvassa vasemmalta Riverian yritysasiamiehet Pälvi Malinen ja Sakari Kolehmainen, Tohmajärven kunnan vs. sivistysjohtaja Mikko Löppönen, kuntayhtymän johtaja, rehtori Esa Karvinen, Tohmajärven kunnan vs. kunnanjohtaja Heidi Pitkänen ja henkilöstösihteeri Arja Kuosmanen.

Tohmajärvi sijaitsee Venäjän rajalla, Pohjois-Karjalan kaakkoisosassa, Keski-Karjalan seutukunnassa. Tohmajärvi ja siitä vuonna 1920 erkaantunut Värtsilä liittyivät yhteen vuoden 2005 alusta. Tohmajärvellä on asukkaita lähes 4400 (marraskuu 2019) ja pinta-alaa 895 neliökilometriä, josta vesistöjä 58 km2. Naapurikuntia ovat Kitee, Rääkkylä ja Joensuu.

Tohmajärveläisiä työllistää erityisesti kehittyvä rajaliikenne. Tohmajärvellä sijaitsee EU:n itäisin maaraja-asema Niirala ja se on henkilöliikenteellä mitaten Suomen itärajan neljänneksi vilkkain. Palvelualoilla palkkansa ansaitsee kaksi kolmesta työssä käyvästä tohmajärveläisestä. Kunnasta löytyy myös nykyaikaista ja kehittyvää teollisuutta. Suurin yksityinen työnantaja on metallikonepajayhtiö Power Tech Group. Nordic Koivu vie koivunmahlaa kaikkialle maailmaan. Tohmajärvi on edelleen myös vahva maatalouspitäjä. Maatiloja on lähes 200. Tilakohtainen maidontuotanto sekä keskimääräinen peltoala ovat valtakunnallisestikin huipputasoa.