In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Thermo Fisher Scientic Oy panostaa esimiestyöhön

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Thermo Fisher Scientic Oy panostaa esimiestyöhön

Käytännönläheistä kehittämistä yrityksen arkeen

Helmikuussa 2020 valmistui 10 lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittanutta Thermo Fisher Scientific Oy:stä. Koulutuksessa oli mukana mm. työnjohtajia ja vuorovastaavia.

Tutkintokoulutuksella tuettiin esimiestaitojen vahvistamista ja varmuuden lisäämistä omaan johtajuusrooliin.

– Koulutuksen onnistumisessa keskeistä oli työnantajan aktiivinen mukana olo ja tuki opintojen aikana. Saimme lähipäivissä kuulla loistavia työpaikan asiantuntijapuheenvuoroja. Työpaikkakouluttajat olivat sitoutuneita tehtäväänsä ja aktiivisia opiskelijoiden sparraamisessa. Opiskelijat olivat täysillä opinnoissa mukana ja myös vertaistuki pelasi, kertoo ryhmää vetänyt lehtori Henna Lamminluoto Riveriasta.

Tutkinnon suorittaja Minna Nissinen toimii Thermo Fisherissä henkilöstöhallinnon tehtävissä. Hän lähti suorittamaan lähiesimiestyön ammattitutkintoa helmikuussa 2019.

– Tehtäväni oli vetää työturvallisuuden kehitysryhmää, joka oli erittäin mielenkiintoista. Oli hienoa toimia yhteistyössä oman yrityksen työnjohtajien ja työtekijöiden kanssa, koska kaikilla oli yhteinen päämäärä ja innostus asiaan – täydellä panostuksella mentiin, hehkuttaa Minna.

Katso lisää Minnan opiskelupolusta

Supervisor Jani Hirvonen toimi työpaikkaohjaajana viidelle lähiesimiestyön ammattitutkintoa suorittavalle vuorovastaavalle.

– Työpaikkaohjaajan pitää olla läsnä ja tilanteen tasalla. Välillä pitää myös kyseenalaistaa – ei pidä olla liian löysä ja eikä liian tiukka. Ohjaajana oli mahdollisuus vaikuttaa lopputulokseen, Jani kertoo.

Katso lisää Janin kokemuksista työpaikkaohjaajana

Marko Mononen on toiminut muoviteollisuuden esimiestehtävissä noin 25 vuotta ja toimii tällä hetkellä valmistusoperaatioiden johtamistehtävissä. Markolla on ollut vahva rooli mm. yrityksen henkilöstön osaamisen ja johtamistaitojen kehittämisen osalta.

– Haluamme panostaa henkilöstön osaamiseen ja esimiestaitoihin. Työelämä muuttuu jatkuvasti, joten on hyvä, että meillä on uudistumiskykyisiä lähiesimiehiä ja vuorovastaavia. Esimiestaitoihin panostetaan jatkossakin, toteaa Marko.

Katso lisää Markon roolista työpaikkaohjaajana

thermo-fisher-ryhmakuva