In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Anne Keränen
Tekstiili- ja muotialan opiskelijat valmistavat asuja puukuidusta

Anne Keränen
Tekstiili- ja muotialan opiskelijat valmistavat asuja puukuidusta

Anne Keränen
Tekstiili- ja muotialan opiskelijat valmistavat asuja puukuidusta

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Tekstiili- ja muotialan opiskelijat valmistavat asuja puukuidusta

Opiskelijat suunnittelivat ja valmistivat vaatemalliston puukuidusta

Metsäkeskus ja ProAgria lähestyivät Riverian tekstiili- ja muotialaa ehdotuksella, jonka mukaan opiskelijat suunnittelisivat ja toteuttaisivat vaatemalliston puukuidusta Silva metsänäyttelyyn.

Ryhmä tekstiili- ja muotialan opiskelijoita otti haasteen vastaan ja ryhtyi työhön mustavalkoisella teemalla. Työvaiheet etenivät ideoinnista ja tasokuvien piirtämisestä toteutukseen. Lopuksi osa opiskelijoista oli  itse myös esittelemässä valmiita asuja Silvassa.

Ompelu vaatii enemmän tarkkuutta

Opiskelijoille kokonaisen malliston suunnittelu oli mielenkiintoinen haaste. Puukuidusta valmistetut vaatteet ovat päällä miellyttävän pehmeitä ja ryhdikkäitä. Joustavuuden vuoksi kankaan käsittely vaatii ompelijalta enemmän tarkkuutta.

Vaatteissa käytetty kuitusellu valmistetaan bambusta langaksi Aasiassa, jonka jälkeen se valmistetaan neulokseksi Suomessa. Suomessa tehdään parhaillaan kehitystyötä kankaiden valmistamiseksi myös kotimaisesta puukuidusta.

Opiskelijoiden pop up -myymälä marraskuussa

Opiskelijat järjestävät marraskuussa Tiedepuistolla pop up- myymälän, jossa on myynnissä opiskelijoiden valmistamia tuotteita.