Anne Keränen
Start me up -liikeideakilpailun opiskelijapalkinto Riveriaan!

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Start me up -liikeideakilpailun opiskelijapalkinto Riveriaan!

Tämän vuoden liikeideakilpailun voittajat ovat ratkenneet. Opiskelijasarjassa 2 500 euron palkinnon saivat liiketalouden perustutkinnon opiskelijamme Joona Räty, Atso Jaakkola ja Niko Meriläinen sovelluksesta, joka kokoaa yhteen paikkaan ammatillisia opintoja täydentäviä tapahtumia tai projekteja. Lisäksi he voittivat myyntipuheestaan 1000 euroa.

–Ihan vasta kuultiin yhdestä myynnin koulutuksesta vartti ennen tapahtumaa ja ehdittiin juuri ja juuri osallistumaan. Siksi olemme kehittämässä nettisivua/mobiiliappia, joka kasaa yhteen paikkaan opiskelijoille suunnatut kurssit ja tapahtumat. On hieno fiilis kuulla, että siinä on ammattilaistenkin mielestä liikeideaa, vaikka alun perin lähdimme kehittämään sitä ihan oppimismielessä, iloitsee Räty.

–Teimme kyselyn opiskelukavereille, jossa kysyttiin ovatko he kuulleet opiskelijoille suunnatuista tapahtumista, kuten Uskalla yrittää, Innoday, Draft ja Gaming Jam. Vastanneista 69 prosenttia ei ollut kuullut, mutta 75 prosenttia olisi halunnut osallistua, jos niistä saisi opintopisteitä, joten selkeästi tällaiselle infosivulle on tarvetta. Niinpä ideaa ollaan pikkuhiljaa työstämässä demoversioksi, ja palkintoraha on kehityksessä tarpeen. Tarkoitus on löytää yhteistyökumppaneita ja saada sivusto syksyyn mennessä käyttöön.

Kyllä tämä on vaatinut työtä, mutta hyvä että se on palkittu ja meidän idea on huomattu, se on tärkeintä.

Joensuun Tiedepuiston Start Me Up -liikeideakilpailu järjestettiin jo 17. kertaa. Tänä vuonna kilpailuun osallistui yhteensä 235 erilaista, potentiaalista ideaa, joista suppiloitui reilut 60 liikeideaa raadin syvempään tarkasteluun. Palkintojen yhteenlaskettu rahallinen arvo kohosi tänä vuonna 90 000 euroon.

Tiedotteesta voit lukea lisää kilpailusta, kaikista palkituista sekä syntyneistä ideoista!