In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Riveriasta kolme kilpailijaa ammattitaidon EM-kilpailuun

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Riveriasta kolme kilpailijaa ammattitaidon EM-kilpailuun

”Kyllähän se pitää lähteä kultaa tavoittelemaan”

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills käydään syyskuussa 2020 Itävallassa. Pohjoiskarjalaiset Jenny Alppimaa, Juho Korhonen ja Benjamin Partio ovat osa 24 huippuosaajan ammattitaitomaajoukkuetta, jonka jäsenistä jokainen edustaa kilpailussa omaa ammattialaansa.

Benjamin Partio on kolmannen vuoden opiskelija Riveriassa. Hänen lajinsa EuroSkills-kilpailussa on elektroniikka.

– Hain kilpailemaan, koska uskon, että työnantajat arvostavat sitä. Maininnat mitaleista näyttävät hyvältä CV:ssä, kertoo kaksi kertaa kultaa ammattitaidon SM-kilpailu Taitajassa voittanut Partio.

– Parasta lajissani on se, että saa ratkaista asioita. On hienoa pystyä tekemään monimutkaisia laitteita itse. Värkkään aina sähkölaitteiden ja muun elektroniikkaan liittyvän kanssa. Kaikenlaista on tullut purettua osiin, Benjamin hymyilee.

Jenny Alppimaa osallistuu EuroSkills-kilpailussa maalaus ja tapetointi -lajiin. Alppimaa on suorittanut pintakäsittelyalan perustutkinnon Riveriassa, mutta syventää osaamistaan vielä suorittamalla jauhemaalauksen tutkinnon osan.

– Olemme tehneet valmennussuunnitelman, jota toteutamme tiimini kanssa konkreettisesti treeneissä. Käymme läpi vanhoja kisatehtäviä ja hiomme tekniikkaa kaikilla osa-alueilla. Koko kolmen päivän kisatehtävä tehdään myös läpi, kertoo Alppimaa.

Tavoitteet ovat kilpailussa korkealla.

– Kyllähän se pitää lähteä kultaa tavoittelemaan!

Riveriassa sähkö- ja automaatioasentajan perustutkinnon suorittanut Juho Korhonen osallistuu EuroSkills-kilpailussa sähköasennuslajiin.

– Valmentaudun kilpailuun kerran kuussa valmennusleirillä sekä tekemällä kotona itsenäisesti harjoitustehtäviä. Valmennusrinkiini kuuluu monia sähköalan osaajia. Treenit pyritään tekemään niin, että mukana on myös Taitajaan osallistuvia kilpailijoita, kertoo Korhonen.

– Vahvuuteni kilpailussa on rauhallisuus. Vaikka ennen kilpailua jännittää, pystyn sulkemaan ulkopoliset häiriötekijät pois kilpailun alkaessa, Korhonen tuumaa.

EuroSkills Graz 2020

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestetään joka toinen vuosi eri puolilla Eurooppaa. Seuraavan kerran kilpailu käydään 16.–20.9.2020 Itävallan Grazissa. Kilpailuun osallistuu yli 500 nuorta ammattiosaajaa ympäri Eurooppaa. Suomesta matkaan lähtee 24 huippuosaajan ammattitaitomaajoukkue, jonka jäsenet osallistuvat kukin omaan, ammattiansa vastaavaan lajiin. Suomen joukkueeseen on valittu motivoituneimmat ja osaavimmat ammattilaiset karsintakilpailujen kautta.

Suomi on osallistunut EuroSkills-kilpailuun sen alusta lähtien, vuodesta 2008. Suomalaiset ovat menestyneet kilpailussa hyvin, ja vuosien aikana kotiin onkin tuotu yhteensä 82 mitalia. Suomen joukkueen lähettää matkaan Skills Finland ry yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa.

Katso lisää

Lisätietoja

Riveria
Viestintä- , markkinointi- ja myyntipäällikkö Anne Karppinen
p. 050 359 8042, anne.karppinen@riveria.fi