In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Riverian Puhtausalalle Puhtausalan Vuoden teko -tunnustus

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Riverian Puhtausalalle Puhtausalan Vuoden teko -tunnustus

Riverian puhtausalan työperäinen maahanmuuttotoiminta on voittanut Puhtausalan vuoden teko -palkinnon.

Vuoden teko 2022 palkinto jaettiin tänään Valtakunnallisena Puhtauspäivänä. Voittajan valitsi kolmen finalistin joukosta Arto Pekkala Opetushallituksen Ammatillisesta koulutusyksiköstä.

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria on edistänyt ennakkoluulottomasti työperäistä maahanmuuttoa puhtausalalle. Uusista puhtausalan osaajista on tarkoitus tulla osa suomalaista yhteiskuntaa. Toiminnassa on huomioitu myös eettinen näkökulma, perusteluissa mainitaan.

Lisäksi perusteluissa todetaan, että koulutuksen kannalta keskeinen osuus, eli verkkokoulutus, oli toteutettu koulutusohjelmassa nerokkaasti.

Riverian opettajat ovat käyttäneet monipuolisesti luovuuttaan ja osaamistaan verkon kautta tapahtuvassa koulutuksessa.

– Ensimmäiset Myanmarista Suomeen siirtyneet osaajat ovat jo mukana työelämässä, ja heidän ammatillisesta osaamisestaan on saatu kiitosta työnantajan edustajalta, sanoo Puhtausala ry:n johtaja Sari Mattila.

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverian työperäisen maahanmuuttotoiminnan (huom. kyseessä ei ole erillinen hanke) tavoitteena on kouluttaa Suomeen puhtausalalle 75 uutta osaajaa Myanmarista. Opiskelu tapahtui alkuun etänä suomalaisen koulutusjärjestelmän kautta. Opiskelijat tulivat Suomeen etäopiskelujakson jälkeen kesällä 2022 ja tekevät töitä suomalaisissa yrityksissä sekä jatkavat tutkinnot loppuun oppisopimuksilla. Suomalaisen tutkinnon ja työpaikan avulla on mahdollisuus saada pysyvä oleskelulupa tai kansalaisuus Suomeen ja sitä kautta myös perheenjäsenet yhteen.

Lisätietoja Vuoden teko tunnustuksesta

ja

Riverian toiminnasta:

Riveria
Lehtori Eija Maaranen
Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala
p. 050 4628594, eija.maaranen@riveria.fi