Riverian opiskelijat vierailivat Suomen Pankissa ja Liettuan suurlähetystössä

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Riverian opiskelijat vierailivat Suomen Pankissa ja Liettuan suurlähetystössä

Riverian ammattiopiston opiskelijakunnan edustajat kävivät 22.-23.3. Helsingissä tutustumassa Suomen Pankkiin, rahamuseoon sekä Liettuan Suurlähetystöön. Matkaan lähti 20 opiskelijaa ja viisi henkilöstön edustajaa, mukaan lukien kuntayhtymän johtaja, rehtori Esa Karvinen.

Näkökulmia pankkimaailmaan

Suomen Pankin johtaja Erkki Liikainen oli vierailulla Riveriassa viime vuonna ja nyt vastavuoroisesti Riverian opiskelijakunnan jäsenet pääsivät tutustumaan Suomen Pankkiin.

Suomen Pankin johtokunnan jäsen Marja Nykänen esitteli opiskelijoille Suomen pankin tehtäviä ja ekonomisti Juha Itkonen avasi digitalisaation vaikutuksia tulevaisuuteen. Opiskelijat saivat mielenkiintoisia näkökulmia pankkimaailmasta sekä yhteiskunnallisesta että yksityisestä rahankäytöstä.

Suomen Pankin Rahamuseossa opiskelijat tutustuivat rahan historiaan Suomessa ja ulkomailla. Kierros oli mielenkiintoinen, sillä museossa oli esillä monenlaista vanhoista valuutoista erilaisiin laitteisiin.

Hämmennystä aiheutti purkki, jossa on silputtuna kymmeniä tuhansia euroja. Sen nähtyään monen opiskelijan leuka loksahti auki!

 

Historiaa ja tietoutta Liettuan suurlähetystössä

Liettuan suurlähettiläs Valdemaras Sarapinas toivotti opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi Liettuan suurlähetystöön. Suurlähettiläs kertoi opiskelijoille Liettuasta ja maan historiasta; 16.2.2018 oli juhlittu Liettuan 100-vuotis itsenäisyyspäivää!

Opiskelijat pääsivät myös kysymään englanniksi opiskeluun ja opiskelumahdollisuuksiin liittyviä kysymyksiä. Suurlähettilään vastaukset antoivat laajan kuvan siitä, millaista opiskelu Liettuassa on.

Opiskelijat haluavat kiittää Erkki Liikasta kutsusta vierailulle Suomen Pankkiin ja Liettuan Suurlähetystöä muistorikkaasta tapaamisesta. Kiitokset menevät myös Riverialle eli matkan järjestäjille ja mukana olleille!

 

Ika Nuutinen
Opiskelijakunta PYROn puheenjohtaja
Riveria