In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Riverian metsäalan osaamista Japaniin  – Yhteistyösopimus allekirjoitettiin tänään Joensuussa

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Riverian metsäalan osaamista Japaniin  – Yhteistyösopimus allekirjoitettiin tänään Joensuussa

Riverian metsäalan osaamista Japaniin  – Yhteistyösopimus allekirjoitettiin tänään Joensuussa

Hokkaidoon (Japani) ollaan perustamassa metsäalan ammatillista koulutusta tarjoava oppilaitos. Oppilaitoksen on tarkoitus käynnistää toiminta kevään 2020 aikana. Opiskelijamäärätavoite ensimmäiselle vuodelle on noin 40 opiskelijaa. Oppilaitoksessa käytettävää opetussuunnitelmaa on suunniteltu ja kehitetty Japanin omiin työelämätarpeisiin yhteistyössä Riverian asiantuntijoiden kanssa. Opetussuunnitelma mukailee suomalaista opetussuunnitelmaa.

Joensuussa tiistaina 21.1. allekirjoitettu yhteistyösopimus on ainutlaatuinen koulutusvientiin liittyvä sopimus Pohjois-Karjalassa.

Yhteistyötä tehdään metsäalan opetuksen laadun kehittämisessä ja toiminnan käynnistämisessä Hokkaidossa, Japanissa. Yhteistyö on saanut alkunsa viime syksynä, kun Riverian asiantuntijoita vieraili Japanissa ja sai jatkoa, kun japanilaisia yhteistyökumppaneita kävi vierailulla Joensuussa maaliskuussa 2019.

Yhteistyö konkretisoitui, kun maanantaina 20.1. saapui merkittävä japanilaisryhmä  yhteensä (21 henk,) Joensuuhun ja yhteistyösopimus allekirjoitettiin tiistaina 21.1.
Vierasjoukossa oli Hokkaidon maakunnan ja perustettavan oppilaitoksen edustajia ja muita maakunnan yhteistyötoimijoita.

Joensuussa vieraat tapasivat Riverian edustajien lisäksi mm. yritysten (John Deere ja Kesla) ja maakuntaliiton edustajia. Koulutusviennin lisäksi tapaamisissa on keskusteltu muista kansainvälisistä yhteistyömahdollisuuksia. Osa japanilaisista jatkaa matkaa Nurmekseen Valtimolle, jossa on tutustumista Riverian Valtimon koulutusyksikön toimintaan.

Kuvissa japanilaisdelegaation ja Riverian edustajia.

 

Lisätietoja metsäalan oppilaitosyhteistyöstä antaa:

Riveria

Koulutuspäällikkö Mikko Saarimaa
0503497172, mikko.saarimaa@riveria.fi

Education expert Katja Väyrynen
050 562 4685, katja.vayrynen@riveria.fi